• 2014: Bronze Medal World Cup (Holland)
  • 2008: Rotterdam Talent of the Year (Feyenoord)

Notice: Trying to get property 'slug' of non-object in /var/www/teamwass.eu/includes/class.TemplateFunctions.php on line 242

Latest news

Leroy Fer scoort belangrijke goal tegen Chelsea Leroy Fer scoort belangrijke goal tegen Chelsea

by Wasserman

Sunday 11 September 2016

Leroy Fer heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het knappe gelijkspel dat zijn ploeg Swansea City behaalde tegen Chelsea. De middenvelder scoorde in de 62ste minuut de 2-1 voor de club uit Wales. Uiteindelijk eindigde het duel in 2-2. Diego Costa maakte tien minuten voor tijd gelijk, nadat de Chelseaspits na achttien minuten in de eerste helft ook al de score had geopend.

Goed doorzetten
Na een matige eerste helft ontbrandde de wedstrijd na rust volledig. De tweede helft was iets minder dan een kwartier oud toen Swansea langszij kwam. En even later werd de achterstand door Swansea zelfs omgebogen in een voorsprong.  Eerst benutte Sigurdsson in de 59ste minuut een strafschop, drie minuten daarna strafte Fer een fout van Cahill af. De Nederlander zette goed door en prikte de bal achter de Belgische doelman Courtois.

Altijd mooi om te scoren
,,Scoren is natuurlijk altijd geweldig, zeker tegen een grootmacht als Chelsea,’’ liet een tevreden Fer na afloop van de remise weten. ,,Het is jammer dat we in het laatste half uur de voorsprong niet konden vasthouden.’’

Derde doelpunt dit seizoen
Het was al weer het derde doelpunt van Fer in deze competitie, waardoor hij zich nu clubtopscorer mag noemen. Twee weken geleden scoorde de middenvelder in de uitwedstrijd tegen Leicester City. Die treffer was toen niet genoeg om punten mee naar huis te nemen. Leicester won toen met 2-1. Op 13 augustus, in de uitwedstrijd tegen Burnley, was zijn treffer wel goed voor drie punten. Het werd toen 0-1.

Vier punten uit vier
Voor Chelsea betekende dit gelijke spel de eerste twee verliespunten in deze competitie. De eerste drie wedstrijden hadden de Londenaren gewonnen. En tegenover de negen door Chelsea behaalde punten stelde Swansea er drie. Dat zijn er nu dus vier en daarmee staat de ploeg uit Swansea op de dertiende plaats in de Premier League. Chelsea moet op de ranglijst alleen Manchester City boven zich dulden. The Citizens wonnen de Manchesterderby bij United met 1-2.