Notice: Trying to get property 'slug' of non-object in /var/www/teamwass.eu/includes/class.TemplateFunctions.php on line 242

Laatste nieuws

RKC en trainer Grim leveren wereldprestatie met promotie naar Eredivisie RKC en trainer Grim leveren wereldprestatie met promotie naar Eredivisie

door Wasserman

Wednesday 29 May 2019

RKC Waalwijk is terug op het hoogste niveau van Nederland. Na een krankzinnige avond in Deventer, met een 4-5 overwinning op Go Ahead Eagles, is promotie naar de Eredivisie een feit. Bij de club uit Waalwijk vertolkten Emil Hansson en Mario Bilate, die beide een doelpunt voor hun rekening namen, hoofdrollen. ,,Ik heb best wat meegemaakt, maar dit was ongekend,” aldus trainer Fred Grim.

Geweldige wedstrijd
Nadat het eerste duel in Brabant in een doelpuntloos gelijkspel was geëindigd, ontspon zich vanavond een geweldige wedstrijd. Al snel in de wedstrijd schoot Emil Hansson onder hoge druk knap raak vanaf de strafschopstip. Voor de Feyenoord-huurling was het alweer zijn dertiende doelpunt voor RKC Waalwijk, naast de twaalf assists die hij ook al voor zijn rekening nam.

Niet scherp
RKC Waalwijk, dat halverwege met 1-2 leidde, zag Go Ahead Eagles de wedstrijd na rust omkeren. Mogelijke reden dat de Waalwijkers niet scherp uit de kleedkamer kwamen, had te maken met een incident in de rust, waar één van de stafleden van RKC een hartaanval kreeg. Grim: ,,Logisch dat er een ander RKC stond na rust, jongens waren zwaar geëmotioneerd. Het is niet niets als er iemand op de grond ligt, maar de jongens hebben zich heel goed herpakt.”

Bilate
Grim vervolgt: ,,Als je er dan toch in blijft geloven, na zo’n heftig incident, is dat gewoon heel erg knap. Zeker na een achterstand… (RKC kwam na de 3-2 van Go Ahead Eagles ook nog op een 4-3 achterstand, red.) Dat is een heel groot compliment voor mijn groep.” Na de 4-4 van RKC-speler Stijn Spierings, gooide Mario Bilate het duel definitief in het slot. De aanvaller werd eerst nog gestopt na een snelle uitbraak, maar vanaf elf meter besliste hij het tweeluik door de bal tegen de touwen de schieten: 4-5.

Groot feest
Na het laatste fluitsignaal barstte het feest uiteraard los bij de spelers, staf en supporters van de bezoekers. Morgen wordt het feest dunnetjes overgedaan, wanneer de ploeg gehuldigd wordt op het stadhuisplein van Waalwijk. ,,Dit is een geweldige stap voor ons. We gaan nu feest vieren. Dat is al begonnen en gaat nog wel even door,” vertelt Grim, die met zijn ploeg in de vorige ronde van de play-offs Eredivisionist Excelsior al knap uitschakelde.