Daryl Janmaat enkele weken uit de roulatie

by Wasserman
Wednesday 26 September 2018

Daryl Janmaat zal de komende weken niet in actie komen. De 29-jarige speler van Watford FC en international van het Nederlands Elftal heeft een lichte ingreep aan zijn meniscus ondergaan en is naar verwachting vijf a zes weken uitgeschakeld.

Goede competitiestart
Janmaat - die in het verleden uitkwam voor onder andere SC Heerenveen, Feyenoord en Newcastle United - kende de afgelopen weken een goede start van het seizoen. In de Premier League versloegen de vleugelverdediger en zijn Watford-ploeggenoten achtereenvolgens Brighton, Burnley, Crystal Palace en Tottenham Hotspur, terwijl tussendoor - voor de League Cup - ook Reading werd verslagen. Alleen tegen Manchester United (1-2) en Fulham (1-1) kwamen ‘The Hornets’ niet tot een overwinning.

Belangrijke rol
Voor Janmaat, 33-voudig international van Oranje, was in die voortreffelijke seizoensopening een belangrijke rol weggelegd op de rechterflank. Vanaf die kant verzorgde hij in de thuiswedstrijd tegen Crystal Palace een assist. Janmaat, die tot nu toe 59 keer het shirt droeg van Watford, kwam in de eerste zes wedstrijden nog niet tot scoren voor de ploeg van manager Javi Garcia.

Buitenspel
Door de kleine ingreep aan de meniscus van zijn rechterknie, staat Janmaat de komende weken dus buitenspel. Dat betekent dat hij niet alleen de aanstaande wedstrijden van zijn club Watford in de Premier League en League Cup aan zich voorbij moet laten gaan, maar hij ook de interlands tegen Duitsland (op 13 oktober) en België (op 16 oktober) moet missen.