Jamal Gonzaga tekent bij PSV zijn eerste profcontract

by Wasserman
Friday 14 August 2020

Jamal Gonzaga heeft bij PSV zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. De jeugdspeler, die op 27 oktober zestien jaar wordt, sloot met de club uit Eindhoven een overeenkomst voor drie jaar.

Belangrijk voor het team
Gonzaga kan niet wachten tot het nieuwe seizoen gaat beginnen. De aanvallende middenvelder – hij speelt op de positie van nummer 10 – zal gaan spelen in de ploeg onder 17. ,, Ik kijk ernaar uit om te gaan knallen,’’ klinkt het enthousiast uit de mond van Gonzaga. ,,Ik wil zo snel mogelijk belangrijk en bepalend zijn voor het team.’’

Eindexamen
De middenvelder hoopt veel te leren in zijn eerste jaren als ‘prof’. ,, Ik wil bij PSV doorgroeien en een complete speler worden,’’ kijkt hij vooruit. Overigens zal hij het bestaan van voetballer nog een jaar combineren met zijn schoolopleiding. Volgend jaar hoopt hij zijn eindexamen te halen.

Ontwikkelen
,,Het is uiteraard mijn bedoeling om me daarna als profvoetballer te blijven ontwikkelen,’’ besluit de speler, die een jaar geleden de overstap maakte van Feyenoord naar PSV. Bij de Rotterdamse club was hij actief sinds 2011. Het afgelopen seizoen, dat wreed werd onderbroken door de coronacrisis, speelde Gonzaga bij PSV onder 16.