Larsson en Schreuder nieuwe assistent-trainers FC Barcelona

by Wasserman
Friday 21 August 2020

Henrik Larsson en Alfred Schreuder zijn de nieuwe assistent-trainers van FC Barcelona. De twee Nederlanders gaan in Catalonië hoofdtrainer Ronald Koeman -die afgelopen woensdag zijn handtekening onder een 2-jarige verbintenis zette- bijstaan. Met de aanstelling van het duo zijn alle posities binnen de technische staf van FC Barcelona nu ingevuld.

Henrik Larsson
De 48-jarige Larsson is allesbehalve een onbekende bij zijn nieuwe club. Larsson kwam net als Koeman in het verleden uit voor FC Barcelona (2004-2006) en speelde een cruciale rol in de tweede Champions League-winst van de Catalanen. In 2006 verzorgde hij in de finale tegen Arsenal (2-1) beide assists voor de ploeg van trainer Rijkaard. In 59 officiële optredens scoorde de Zweed 19 doelpunten. Met Barça werd de oud-speler van onder andere Feyenoord, Celtic en Manchester United tweemaal kampioen en veroverde hij naast de Champions League ook de Spaanse Supercup.

Alfred Schreuder
Alfred Schreuder wordt dus de andere assistent van Koeman. De 47-jarige oefenmeester ontbond in juni van dit jaar, in samenspraak met de club, zijn contract bij 1899 Hoffenheim. Een seizoen eerder fungeerde Schreuder bij Ajax in eenzelfde rol als hij in Barcelona zal gaan invullen. Als assistent van hoofdcoach Erik ten Hag schopte Schreuder het met Ajax tot de halve finale van de Champions League en werd ‘de dubbel’ veroverd. Eerder was Schreuder al werkzaam als (assistent-)trainer bij Vitesse en FC Twente.

Op de foto (v.l.n.r.): Patrick Kluivert (director of youth football FC Barcelona), Henrik Larsson, Rob Jansen (Wasserman Netherlands Management) en Alfred Schreuder