Zian Flemming schittert met vier doelpunten in KNVB Beker

by Wasserman
Wednesday 31 October 2018

Een uitmuntende Zian Flemming zorgde er dinsdagavond voor dat alle schijnwerpers in het KNVB Beker-toernooi op hem gericht werden. De 20-jarige aanvaller won met zijn club PEC Zwolle met ruime cijfers van De Graafschap (2-5) en zette zijn eigen naam maar liefst vier keer op het wedstrijdformulier als doelpuntenmaker. ,,Een hattrick maken is heerlijk, vier keer scoren is helemaal lekker,” aldus Flemming.

Sterke eerste helft
PEC Zwolle begon goed aan de wedstrijd in de tweede ronde van het bekertoernooi en kwam al snel op voorsprong via Flemming, die een voorzet van de linkerflank koelbloedig afrondde. De afgelopen zomer van Ajax overgekomen Flemming zorgde er met twee prima goals, de tweede na een fraaie schijnbeweging en de derde na goed opletten bij een fout in de verdediging van De Graafschap, voor dat de Zwollenaren halverwege al riant leidde: 0-3. ,,Lekker dat je dan halverwege al een hattrick achter je naam hebt,” vertelt de geboren Amsterdammer.

Vierde treffer
,,Na rust wilde ik doorgaan met scoren,” vervolgt Flemming, die tot nu toe negen Eredivisie-wedstrijden voor PEC Zwolle speelde en vorig jaar tot 25 optredens kwam bij Jong Ajax. Dat lukte Flemming, die in de 71ste minuut – bij een 2-4 stand – goed raak kopte. Flemming: ,,Ook iets waar ik op train. Na de trainingen blijf ik vaak nog even op het veld. Afronden vind ik leuk en dat ik het vandaag in deze wedstrijd kan laten zien, is dan natuurlijk extra leuk.”

'Teamspirit is groot'
Ondanks zijn vier doelpunten in één wedstrijd, iets dat sinds augustus 2015 niet meer was voorgekomen in de KNVB Beker, toonde Flemming zich direct na afloop nuchter: ,,Natuurlijk is dit een heerlijke avond voor mij en het elftal en daar mogen we echt wel even van genieten. De focus moet echter wel op ‘Fortuna uit’ nu. Het elftal gaat steeds beter draaien en ik heb het gevoel dat we voor elkaar door het vuur gaan. De teamspirit is groot en dat is belangrijk. Bij vlagen laten we goed voetbal zien, de mindere fases moeten er nu nog uit.”

Grootste bekerstunt
De knappe 2-5 overwinning van PEC Zwolle, waar middenvelder Gustavo Hamer 83 minuten meespeelde, bleek overigens niet de opvallendste uitslag in het bekertoernooi. Kampioen en koploper van de Eredivisie, PSV, ging op eigen veld namelijk onderuit tegen RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Fred Grim, met Emil Hansson in de basisploeg, stuntte in Eindhoven door vlak voor tijd op gelijke hoogte te komen (2-2) en zich via de verlenging te plaatsen voor de derde ronde van het bekertoernooi: 2-3.