News


Summerville: ‘Blij met deze kans’ Summerville: ‘Blij met deze kans’

by Wasserman

Friday 30 August

Crysencio Summerville speelt de rest van het seizoen voor ADO Den Haag. De getalenteerde buitenspeler komt op huurbasis over van Feyenoord. Vorig jaar kwam Summerville uit voor FC Dordrecht, dat hem eveneens huurde van de Rotterdammers.

Blij

De transfer van Summerville kwam vanmorgen (vrijdagochtend) vroeg rond. De vleugelaanvaller toonde zich blij met die tijdelijke stap. ,,Ik ben blij dat ik bij ADO Den Haag een kans krijg om me te laten zien,” vertelt Summerville. ,,Deze overgang biedt mogelijkheden en Ik hoop hier ervaring op te kunnen doen.”

 

Eredivisie

Voor Summerville, die de gehele voorbereiding met het eerste elftal van Feyenoord meedraaide, betekent de komst naar Den Haag de stap naar een andere Eredivisieclub. Summerville: ,,Ik heb vorig jaar bij FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie mogen spelen, nu heb ik bij ADO Den Haag kans op wedstrijden in de Eredivisie. Dat vind ik erg mooi.”

 

Eerste training

De handtekeningen werden dus op de vroege morgen gezet, aansluitend trainde Summerville ook al mee met de selectie van trainer Fons Groenendijk. ,,Een tactische training met ook wat partijspellen,” zegt de Europees kampioen met Oranje Onder 17. ,,Doordat het allemaal zo vroeg is rondgekomen, ben ik ook al speelgerechtigd voor dit wekend. Dat is natuurlijk mooi.”

 

Verwachtingen

De verwachtingen van Summerville? ,,ADO Den Haag is een club die de laatste jaren altijd in de middenmoot meedeed. Vergeleken met Feyenoord zullen we wellicht wat minder de bal hebben, maar ik ga in wedstrijden zeker mijn momenten krijgen om te laten zien wat ik kan. Hoe ik het vind dat na de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo (morgenavond, red.) Feyenoord wacht? Alleen maar mooi natuurlijk. Daarin wil ik mijzelf extra bewijzen.”

 

Oranje Onder 19

Voor die wedstrijd tegen de club waar Summerville tot 2021 onder contract staat, speelt hij eerst nog voor Oranje Onder 19. Summerville: ,,We spelen oefenwedstrijden tegen Italië en Portugal. In die wedstrijden kunnen we ons dus meten met andere landen en bovendien is het een mooie test voor mijzelf.”

 

Op de foto: Summerville naast Jeffrey van As, manager voetbalzaken bij ADO Den Haag
 

[...]

Siemen Voet op huurbasis naar KSV Roeselare Siemen Voet op huurbasis naar KSV Roeselare

by Wasserman

Tuesday 27 August

Siemen Voet maakt het huidige seizoen af bij KSV Roeselare. Het Belgische voetbaltalent, geboren op 3 februari 2000, staat momenteel onder contract bij Club Brugge. ,,Ik ben blij dat ik mij dit seizoen bij Roeselare mag gaan bewijzen,” vertelt de 19-jarige verdediger.

 

Contract

Voet tekende vorig jaar een contract voor twee seizoenen bij Club Brugge, de vereniging waar hij sinds zijn achtste levensjaar actief is. In de voorbereiding van het huidige seizoen trainde de centrumverdediger vol mee met de A-selectie van Club Brugge. ,,Dat ging op zich prima,” aldus Voet, die vorig seizoen zes wedstrijden in de UEFA Youth League (de Champions League-variant voor Onder 19-elftallen) speelde.

 

Vlieguren maken

,,Maar voor nu is het belangrijk dat ik zoveel mogelijk minuten probeer te maken,” vervolgt Voet. ,,Ik hoop dit bij Roeselare te kunnen realiseren, vlieguren te kunnen maken. Ik wil bij deze club leren knokken en met die bagage als een meer volwassen speler terugkeren bij Brugge volgend seizoen.” In de Proximus League, het tweede niveau van België, bekleedt KSV Roeselare momenteel de laatste plaats, met slechts één punt uit drie wedstrijden.  
 

[...]

Damien Hertog bondscoach Saudi-Arabië Onder 21 Damien Hertog bondscoach Saudi-Arabië Onder 21

by Wasserman

Tuesday 27 August

Damien Hertog gaat aan de slag voor Saudi-Arabië. De 44-jarige voetbaltrainer stond vorig seizoen aan het roer bij Al-Jazira Club in Abu Dhabi en krijgt de komende vier seizoenen de leiding over de grootste talenten uit Saudi-Arabië.

 

Uniek programma

Hertog – als voetballer actief voor Excelsior, RBC Roosendaal en De Graafschap – staat aan het hoofd van een uniek programma. De 30 grootste voetbaltalenten tussen de 18 en 20 jaar zullen het gehele seizoen getraind worden door Hertog en zijn 20-koppige staf en in teamverband wedstrijden gaan spelen. Geen van de talenten zal in die periode actief zijn voor zijn club.

 

Elite performance centre

Hertog en zijn spelers vestigen zich in Europa. In Salou (Spanje) herrijst het ‘elite performance centre’ van Saudi’s General Sports Authority (GSA). ,,Het is een initiatief van prins Abdulaziz Bin Turki AlFaisal Al Saud, die ook voorzitter van de GSA is,” vertelt Hertog, tussen 2013 en 2016 hoofd jeugdopleiding bij Feyenoord. ,,Saudi-Arabië wil het voetbalniveau omhoog krijgen en leading zijn in het Midden-Oosten. Vandaar dat er maximaal ingezet wordt op talentontwikkeling.”

 

Weerstand

Daarbij is het van groot belang dat de voetbaltalenten uit het Aziatische koninkrijk onder een zo hoog mogelijke weerstand actief zijn. Hertog: ,,Vandaar dat we in Europa aan de slag gaan. Het is natuurlijk erg belangrijk dat we onze wedstrijden spelen tegen gerenommeerde, Europese ploegen. In totaal zullen dat zo’n 40 wedstrijden per seizoen zijn. Daarnaast zullen de jongens onderworpen worden aan Engelse les en mental coaching. Het dagritme qua trainingen zal anders zijn dan in Saudi-Arabië. Dit alles met als doel aansluiting te vinden bij de Europese maatstaven.”

 

Niveau

Voor Hertog, die geassisteerd zal worden door Peter van den Berg, is het bepalen van het niveau op dit moment lastig. ,,Ik kan dat niet helemaal inschatten, maar van de wedstrijden die ik op het WK Onder 20 heb gezien, werd ik blij.” Ondanks het feit dat Saudi-Arabië in Polen na wedstrijden tegen Frankrijk, Mali en Panama puntloos bleef, kwam het elftal goed voor de dag. ,,Ons doel is om de spelers verder te ontwikkelen en klaar te stomen onder de beste omstandigheden,” besluit Hertog.
 

[...]

RKC Waalwijk huurt Dylan Vente van Feyenoord RKC Waalwijk huurt Dylan Vente van Feyenoord

by Wasserman

Friday 23 August

Dylan Vente speelt de rest van het seizoen voor RKC Waalwijk. De 20-jarige aanvaller wordt door de promovendus uit Noord-Brabant voor één seizoen gehuurd van Feyenoord. De centrumspits staat nog tot 2022 onder contract bij de club uit Rotterdam-Zuid. ,,Ik ben blij dat ik nu duidelijkheid heb en bij RKC aan de slag kan gaan,” aldus Vente.

 

In een stroomversnelling

,,Ik wist lange tijd niet of ik verhuurd mocht worden, maar gistermiddag kreeg ik de bevestiging van Feyenoord,” vertelt Vente, die de tijdelijke overgang dus opeens in een stroomversnelling zag komen. ,,Vanmorgen (vrijdagochtend, red.) rond 8 uur ben ik gekeurd en straks zal ik ook direct meetrainen met de selectie.”

 

Belangstelling

Vente, die in september 2017 officieel debuteerde in de hoofdmacht van Feyenoord tijdens het Champions League-duel tegen Manchester City, kon de afgelopen periode van belangstelling van een paar clubs genieten. Vente: ,,Ik heb begrepen dat er meerdere clubs waren die mij wilden huren. RKC toonde al wat langer belangstelling en was er ook als de kippen bij toen ik daadwerkelijk gehuurd kon worden. Daaruit blijkt dat ze vertrouwen in mij hebben en dat is natuurlijk fijn.”

 

Emil Hansson

De manier waarop RKC Waalwijk speelt, spreekt Vente – die dit seizoen in het openingstreffen tegen Sparta in actie kwam namens Feyenoord, maar vervolgens moest toekijken vanwege een blessure – aan: ,,Vorig seizoen ben ik al een keer gaan kijken toen Emil Hansson, een vriend van mij, er nog speelde. Daarnaast was de ontknoping van de play-offs natuurlijk geweldig om te zien. RKC maakte echt indruk op mij vanwege de manier van spelen en de veerkracht die het toonde.”

 

Grim

Vente gaat in Waalwijk werken met trainer Fred Grim, die de vorig jaar al aan het roer stond en de club dus liet promoveren. ,,Met hem heb ik prettig gesprek gehad,” vevolgt Vente. ,,En dat heeft voor mij de keuze nog wat gemakkelijker gemaakt. Ik ben blij dat ik nu duidelijkheid heb en ik denk dat ik met RKC de juiste keuze heb gemaakt. De club zit in de lift en de faciliteiten zijn ook uitstekend. Ik kijk er naar uit om straks bij de seletcie aan te sluiten.”

 

Oranje Onder 20

Naast RKC Waalwijk zal Vente zich deze weken ook richten op Oranje Onder 20. De aanvaller zit in de voorlopige selectie van bondscoach Bert Konterman en speelt begin september twee mooie interlands. Op 5 september treedt Oranje aan tegen Engeland, waarna drie dagen later Duitsland wacht.
 

[...]

Kadioglu: 'Lang op dit moment gewacht' Kadioglu: 'Lang op dit moment gewacht'

by Wasserman

Tuesday 20 August

Ferdi Kadioglu heeft gisteravond zijn eerste officiële doelpunt voor Fenerbahçe gemaakt. Het 19-jarige talent mocht zo’n vijftien minuten voor tijd invallen in het thuisduel tegen Gaziantep en nam in de 88ste minuut de 5-0 voor zijn rekening. ,,Ik heb heel lang op dit moment gewacht," aldus een zeer blije Kadioglu. 

 

Competitiedebuut

Voor Kadioglu, die de laatste maanden een vast onderdeel is van Jong Oranje, betekende de invalbeurt zijn officiële debuut in de competitie. De middenvelder, die in de zomer van 2018 van NEC Nijmegen verkaste naar de Turkse grootmacht, kwam nog niet eerder in actie in de Turkse Süper Lig. Wel speelde hij vorig seizoen mee in het duel tegen Giresunsport (2-5 zege), maar dat treffen vond plaats in het Turkse bekertoernooi.

 

Hartstikke blij

,,Ik ben natuurlijk hartstikke blij dat ik mijn debuut heb kunnen bekronen met een doelpunt," spreekt Kadioglu, die op 7 oktober 20 jaar wordt. ,,Ik heb heel lang op dit moment gewacht. Ik heb het niet per se makkelijk gehad en best veel teleurstellingen meegemaakt. Dan voelt dit als een soort beloning voor het harde werken en het niet-opgeven."

 

Derde jongste doelpuntenmaker

Kadioglu, die voor zijn vertrek naar Turkije 70 officiële duels voor NEC Nijmegen speelde en daarin 12 keer scoorde en 16 assists voor zijn rekening nam, was vlak voor zijn doelpunt ook al betrokken bij een grote Fenerbahçe-kans. In de 88ste minuut was het dus alsnog raak, toen Kadioglu de bal met zijn linkerbeen knap via de binnenkant van de paal binnenschoot. Door zijn doelpunt mag Kadioglu zich nu de derde jongste doelpuntenmaker ooit in de Turkse Süper Lig noemen. De reacties waren uiteraard positief. Kadioglu: ,,Ik heb alleen maar positivie reacties gekregen van iedereen. Medespelers, fans en trainers."

 

Jong Oranje

Ondanks dat Kadioglu vorig seizoen amper in actie kwam in de hoofdmacht van Fenerbahçe, maakte hij dus wel steevast onderdeel uit van Jong Oranje. Op 31 mei speelde Kadioglu, die op 18-jarige leeftijd zijn debuut maakte bij Jong Oranje, zijn laatste wedstrijd voor het elftal van trainer Erwin van der Looi. Tegen Mexico zegevierde Kadioglu en zijn teamgenoten met 5-1.

 

Foto: Fenerbahçe
 

[...]

Transfernieuws: Emil Hansson vertrekt naar Hannover 96 Transfernieuws: Emil Hansson vertrekt naar Hannover 96

by Wasserman

Monday 19 August

Emil Hansson maakt een mooie transfer. De in Noorwegen geboren middenvelder, die uitkomt voor Zweden, vertrekt bij Feyenoord en gaat de komende drie seizoen spelen voor Hannover 96.

 

Succesvolle verhuurperiode

De 21-jarige aanvaller, die ook op het middenveld uit de voeten kan, keerde aan het begin van dit seizoen terug bij Feyenoord, nadat hij in het seizoen 2018-2019 op huurbasis uitkwam voor RKC Waalwijk. Onder leiding van trainer Fred Grim beleefde Hansson een prachtig seizoen: in 44 wedstrijden scoorde hij 13 keer en verzorgde 12 assists. Na een succesvolle en spectaculaire nacompetitie promoveerde RKC Waalwijk ook nog eens naar de Eredivisie.

 

Fred Grim

,,Ik ben blij dat ik het afgelopen seizoen met Fred Grim heb kunnen werken,” vertelt Hansson. ,,Hij is een trainer die begaan is met zijn spelers en die echt met mij aan de slag is gegaan. Uiteraard gun ik hem en alle andere mensen bij RKC het allerbeste en hoop ik dat zij een mooi seizoen tegemoet gaan in de Eredivisie.”

 

Hannover 96

In de Eredivisie zal Hansson de komende jaren dus niet te bewonderen zijn, want vandaag zette hij zijn handtekening onder een driejarige verbintenis met het Duitse Hannover 96. Hansson: ,,Vorige week ben ik met mijn agent Dick Tuit naar Hannover gevlogen en hebben we onder andere kennis gemaakt met trainer Mirko Slomka (ex-coach Schalke’04 en FfB Stuttgart, red.) en technisch directeur Jan Schlaudraff. De plannen die door hen geschetst werden, gaven mij een goed gevoel.”

 

Grote club
Ondanks het feit dat Hannover 96 vorig seizoen degradeerde uit de Bundesliga en dus niet actief is op het hoogste niveau van Duitsland, komt Hansson terecht bij een grote club met al even grote ambities. ,,Het stadion is echt geweldig en zelfs in de tweede Budesliga zitten er gemiddeld zo’n 30.000 tot 40.000 mensen op de tribunes. Dit geeft wel aan hoe het voetbal hier leeft,” vertelt Hansson, die vervolgt: ,,De club is nu een andere weg ingeslagen met jonge, talentvolle spelers. Het is een uitdaging om het hier te laten zien en de resultaten te boeken die bij de club horen.”

 

Arnold Bruggink

Vanaf het seizoen 2006-2007 droeg Arnold Bruggink vier seizoenen het shirt van Hannover 96. Bruggink schopte het tot aanvoerder van het elftal en kwam vorige week aan het woord over Hansson, die hij kent door zijn werk als analist bij Fox Sports. Bruggink in BILD: ,,Emil Hansson zou wel eens goed in de ploeg van trainer Slomka kunenn passen en ik kijk er naar uit om hem in de HDI-Arena te zien spelen.”

 

Slagen

Hansson, international voor Zweden Onder 21, zal zich deze week voor het eerst op het trainingsveld van zijn nieuwe club laten zien. Hansson: ,,En daar kijk ik enorm naar uit. Ik keerde dit seizoen, na een geweldig seizoen bij RKC, met veel verwachtingen terug naar Rotterdam, maar uiteindelijk bleek een vertrek de beste optie. Hannover biedt mij een prachtige kans. Het zal, gezien het type voetbal, even wennen zijn, maar ik ben ervan overtuigd dat ik hier kan slagen.”

[...]

Jordan Larsson maakt droomtransfer naar Spartak Moskou Jordan Larsson maakt droomtransfer naar Spartak Moskou

by Wasserman

Friday 2 August

Jordan Larsson heeft zijn handtekening gezet onder een 4-jarig contract bij Spartak Moskou. De 22-jarige Zweed speelde sinds 2018 in zijn vaderland voor IFK Norrköping, waar hij de afgelopen periode aan de lopende band scoorde. Eerder kwam de aanvaller uit voor Högaborgs BK, Helsingborgs IF en NEC Nijmegen.

Topscorer
Larsson, die in januari 2018 zijn debuut maakte voor het Zweedse nationale elftal, kwam de afgelopen maanden dus makkelijk tot scoren. In de 16 wedstrijden die hij voor zijn club Norrköping speelde, trof hij 11 keer doel. Daarmee is de in Rotterdam geboren spits op dit moment nog topscorer van de Allsvenskan, de hoogste divisie in Zweden.

Transfer
De kans dat Larsson – die in de jeugdopleidingen van Feyenoord, FC Barcelona en Celtic (de clubs waar zijn vader Henrik in die jaren voor uitkwam) speelde – topscorer van die divisie blijft, is met zijn transfer naar Rusland natuurlijk nihil.

Succesvolste club
Overigens komt Larsson, die vandaag al meetrainde met de selectie, binnen bij een club die zich de succesvolste van het land mag noemen. Spartak Moskou werd in totaal tien keer kampioen van Rusland en won in de tijd van de Sovjet-Unie twaalf keer de landstitel. Spartak, dat afgelopen week ook Duitser André Schürrle presenteerde, speelt in de Otkritie Arena, waar plaats is voor zo’n 45.500 toeschouwers.

Nummer 23
Larsson, die in totaal twee interlands voor Zweden achter zijn naam heeft staan, zal bij Spartak Moskou gaan spelen met rugnummer 23. Dat is geen toeval, want de aanvaller, die met het Olympisch Elftal van Zweden deelnam aan de Spelen van 2016, werd door zijn ouders vernoemd naar basketballer Michael Jordan. De Amerikaanse sportlegende verwierf bekendheid met hetzelfde rugnummer.

Premjer Liga
Momenteel is de competitie in Rusland, de Premjer Liga, al begonnen. Spartak Moskou staat nu drie wedstrijden op de tiende plaats, nadat het gelijkspeelde, verloor en won. Het gat tot koploper Zenit is hierdoor vijf punten.

Foto: Spartak Moskou
 

[...]

Ricardo van Rhijn tekent bij SC Heerenveen Ricardo van Rhijn tekent bij SC Heerenveen

by Wasserman

Thursday 1 August

Ricardo van Rhijn heeft in SC Heerenveen een nieuwe club gevonden. De vleugelverdediger tekent een contract voor één seizoen in Friesland. Eerder verdedigde de 28-jarige voetballer de kleuren van Ajax, Club Brugge en AZ Alkmaar.

Gretigheid
Van Rhijn, die in totaal acht interlands voor het Nederlands Elftal speelde, kan niet wachten om aan de slag te gaan in Heerenveen: ,,De gretigheid is meer dan genoeg aanwezig bij mij, ook omdat ik, terugkijkend naar de afgelopen twee seizoenen, niet tevreden ben over het aantal wedstrijden dat ik heb gespeeld,” vertelt Van Rhijn. ,,Ik kijk er dan ook naar uit om mezelf te laten zien en van waarde te zijn voor de ploeg.”  

Aantrekkelijk voetbal
Komend seizoen verwacht de verdediger een ander SC Heerenveen dan afgelopen jaar: ,,Ik verwacht dat het team de resultaten ten opzichte van het afgelopen seizoen wil verbeteren. Daartoe zijn we als Heerenveen ook verplicht: aantrekkelijk en verzorgd voetbal, in combinatie met resultaten, waardoor het publiek enthousiast wordt,” aldus Van Rhijn.

Ajax
Van Rhijn maakte ooit zijn debuut in het profvoetbal in het shirt van Ajax. Bij de recordkampioen uit Amsterdam speelde de Leidenaar op 21 september 2011 zijn eerste officiële wedstrijd, in het KNVB Bekertoernooi tegen Noordwijk. Van Rhijn kwam vervolgens tot en met het seizoen 2015-2016 tot maar liefst 163 officiële wedstrijden voor Ajax. In Amsterdam veroverde Van Rhijn in totaal drie prijzen: drie landstitel en één Johan Cruijff Schaal.

Memorabele goal
In die duels zette Van Rhijn, die tot en met 2002 bij de amateurs van DoCoS speelde, zijn handtekening onder zes Ajax-doelpunten. Eén van die treffers zal menigeen bijgebleven zijn: de winnende treffer (prachtige vrije trap) in de Klassieker in De Kuip tegen Feyenoord, op 21 september 2014 (0-1). Overigens slaagde Van Rhijn er bij Club Brugge, in 29 officiële wedstrijden, in om maar liefst drie doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Alkmaar
Na zijn tijd in België, waarin Van Rhijn met Club Brugge twee keer de Supercup veroverde, kwam de rechtspoot twee seizoenen uit voor AZ Alkmaar. Van Rhijn, die voor Jong Oranje 9 interlands speelde, tekende vandaag dus in het Abe Lenstra Stadion tot het einde van het komende seizoen. Aanstaand weekend start SC Heerenveen met een uitduel tegen Heracles Almelo. Van Rhijn: ,,Ik heb de afgelopen weken flink gewerkt om zo fit mogelijk te blijven, ik zal nu met de groep mee moeten om zo snel mogelijk wedstrijdfit te worden. Dat heb ik, samen met de mensen binnen de club, in eigen hand.”
 

[...]

RKC Waalwijk huurt Hannes Delcroix van Anderlecht RKC Waalwijk huurt Hannes Delcroix van Anderlecht

by Wasserman

Friday 12 July

Hannes Delcroix speelt het komend seizoen bij RKC Waalwijk. De 20-jarige linker centrale verdediger wordt gehuurd van het Belgische Anderlecht, waar hij de afgelopen drie seizoenen deel uitmaakte van de A-selectie.

Jeugdinterlands
Delcroix kwam in de competitie één wedstrijd in actie voor de Brusselse club. Dat was in augustus van het vorige jaar. Ook in de Europa League speelde hij één wedstrijd. De Belg heeft 31 jeugdinterlands achter zijn naam staan. In 2017 tekende hij zijn eerste profcontract.

Goed gesprek
Decroix is blij dat hij het komend seizoen voor de Waalwijkers uitkomt. ,,We hebben deze week een heel goed gesprek gehad met trainer Fred Grim en algemeen directeur Frank van Mosselveld,’’ laat de Belg weten. ,,Het was duidelijk dat ze me er graag bij wilden hebben en ik denk ook dat de manier van spelen goed bij mij zal passen. De eerste indrukken zijn uitstekend en ik kijk ernaar uit om hier in Waalwijk te gaan voetballen.’’

A-selectie
Delcroix, die geboren is op Haïti, in het dorp Petite Rivière de l’Artibonite, verhuisde al op jonge leeftijd naar België. Via de opleidingen van Antwerp en Beerschot kwam hij bij Anderlecht terecht. De club had te kennen gegeven dat het goed zou zijn als de talentvolle verdediger komend seizoen op het hoogste niveau actief zou zijn. Het net gepromoveerde RKC toonde direct belangstelling en trok, ondanks het feit dat er diverse clubs interesse in hem hadden, aan het langste eind.

Mooie voorbeelden
Delcroix tot slot: ,,Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen hebben hier ook gespeeld. Dat zijn mooie voorbeelden voor mij. En momenteel spelen er ook weer een aantal talentvolle spelers bij RKC. Ik heb er dus veel zin in om hier aan de slag te gaan.’’
 

[...]

Phillip Cocu tekent voor vier jaar bij Derby County Phillip Cocu tekent voor vier jaar bij Derby County

by Wasserman

Friday 5 July

Phillip Cocu zet zijn trainersloopbaan voort bij Derby County. De coach die eerder PSV (2013-2018) en het Turkse Fenerbahce onder zijn hoede had, tekent een contract voor vier jaar bij de club die afgelopen seizoen in de play-offs net promotie naar de Premier League misliep. De coach wordt de opvolger van de Engelsman Frank Lampard.

Technische staf
Cocu neemt Chris van der Weerden mee als zijn assistent. Van der Weerden was ook al in die functie actief bij PSV en Fenerbahce. Daarnaast zal ook Twan Scheepers, die de afgelopen zes jaar assistent was bij Jong PSV, deel uitmaken van de technische staf van Derby County, dat zo snel mogelijk wil promoveren naar de hoogste afdeling.

Geweldige club
,,Derby County is een geweldige club, met veel uitstraling en een rijke historie. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn staf aan de slag te gaan bij deze mooie club,’’ aldus de coach die in het verleden 101 maal uitkwam voor het Nederlands Elftal en die als speler grote successen vierde bij PSV en Barcelona. Daarvoor kwam hij uit voor AZ en Vitesse. 

Prachtige uitdaging
Voor Cocu (48) is Derby County dus een prachtige uitdaging. De club snakt al lang (elf jaar) naar promotie naar de Premier League. Afgelopen seizoen was dat bijna gelukt. De ploeg, die in de Championship op de zesde plaats eindigde, schakelde in de eerste play-offronde voor promotie naar de Premier League Leeds United uit. De allesbeslissende wedstrijd tegen Aston Villa werd echter met 2-1 verloren.

Buitenlandse avontuur
Naast Van der Weerden, die al jaren de assistent van Cocu is, wordt ook Scheepers toegevoegd aan de technische staf. De 47-jarige Scheepers was dertien werkzaam bij PSV en begint nu aan zijn eerste buitenlandse avontuur. ,,Het is de afgelopen dagen allemaal heel snel gegaan,’’ laat Scheepers weten. ,,PSV heeft mij alle medewerking verleend en daar ben ik erg blij om. Ik heb zin om met Phillip en Chris aan deze nieuwe uitdaging te beginnen bij een club die een prachtige historie heeft en hunkert naar nieuwe successen.’’

Foto: Pro Shots

[...]