News


Sam Krawczyk klaar voor ‘nieuw’ avontuur bij Sampdoria Sam Krawczyk klaar voor ‘nieuw’ avontuur bij Sampdoria

by Wasserman

Tuesday 28 July

Sam Krawczyk kan niet wachten om aan de slag te gaan bij zijn nieuwe club Sampdoria. De talentvolle aanvaller -die zich onlangs aangesloten heeft bij Wasserman- tekende aan het begin van dit jaar een contract bij de Italiaanse club, maar kwam door de coronacrisis nog niet in actie voor I Blucerchiati.

Groot talent
Krawczyk, geboren op 1 februari 2003, loopt inmiddels alweer wat jaren mee binnen de jeugdopleidingen van diverse betaald voetbalorganisaties. De spits staat te boek als groot talent en verkaste in de zomer van 2016 van MVV Maastricht naar de Belgische topclub KRC Genk. Sinds dit jaar heeft de 17-jarige voetballer dus een nieuwe club.

Rare periode
,,Toen ik een paar maanden geleden bij Sampdoria tekende, had ik niet gedacht dat ik tot op de dag van vandaag nog niet voor de club gespeeld zou hebben,” vertelt de 1.88 meter lange Krawczyk, die in het hoogste jeugdelftal van Sampdoria gaat spelen. ,,Toen in maart de coronacrisis uitbrak was al snel duidelijk dat de situatie in Italië niet goed was en dat de voetbalclubs ook voorzichtig waren. Daarom hebben ze me weer terug naar Nederland gestuurd. Ik heb goed contact met de mensen daar, we krijgen ruim van tevoren te horen wanneer we ons moeten melden. Om die reden bevind ik mij nog altijd in Nederland.”

Conditie op peil
In Zuid-Limburg, waar Krawczyks wortels liggen, houdt hij sinds de uitbraak van het virus zijn conditie op peil. Krawczyk: ,,We trainen daar met een groepje voetballers die ook bij profclubs spelen. Ik moet zeggen dat ik ook echt fit ben, al is het natuurlijk wel even geleden dat ik een wedstrijd op niveau gespeeld heb. Mijn verwachtingen voor de komende tijd? Dat is lastig te voorspellen. Dit zijn gekke tijden maar ik ben er klaar voor om direct te vlammen,” aldus Krawczyk.
 

[...]

Update: gezondheid Esther Vergeer Update: gezondheid Esther Vergeer

by Wasserman

Friday 24 July

“Alle behandelingen zijn inmiddels achter de rug, ik heb het laatste gesprek gehad met de arts en het is klaar. Letterlijk en figuurlijk. En ik ben ook vooral weer helemaal klaar om mijn werkzaamheden voor TeamNL, mijn Foundation en het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament weer volledig op te pakken. Natuurlijk is het een pittige tijd geweest, vooral de chemotherapie was vaak zwaar. Vanuit m’n topsportleven was ik gelukkig wel gewend om heel pragmatisch en stap voor stap te werken. Die ‘mindset’ is me de afgelopen periode heel goed van pas gekomen: afvinken wat ik kon afvinken en steeds de positieve tussenstanden vieren.”

Ik heb me de hele periode heel erg gesteund gevoeld. Eerst en vooral natuurlijk door mijn gezin Marijn, Dagmar en Jinte - zo’n kleintje om je heen doet zoveel goed - en m’n naaste familie en vrienden. Maar ook alle appjes, kaartjes en belletjes van collega’s, sporters, coaches, bonden, partners van TeamNL, m’n Foundation en het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament. Heel veel dank hiervoor, het is fijn om te voelen dat mensen met je meeleven. Nu dus weer vooruitkijken en aan de slag, vol energie en met nieuwe inzichten die ongetwijfeld van pas komen bij de mooie dingen die komen gaan.”

Foto: Moments by Maaike
 

[...]

Gustavo Hamer tekent voor drie seizoenen bij Coventry City Gustavo Hamer tekent voor drie seizoenen bij Coventry City

by Wasserman

Friday 3 July

Coventry City FC is de nieuwe werkgever van Gustavo Hamer. De 23-jarige middenvelder, die ook goed uit de voeten kan als rechter wingback, heeft een akkoord bereikt met de club die dit seizoen werd gekroond als kampioen van de League One. Zodoende zal Hamer komend jaar uitkomen in de Championship, het tweede niveau van Engeland. ,,Ik kijk er enorm naar uit om op dit niveau te laten zien wat ik kan,” aldus Hamer.
 
Indruk gemaakt
Hamer, die zijn opleiding genoot bij Feyenoord en in 2017 tot de selectie behoorde die kampioen van Nederland werd, maakte de afgelopen seizoenen indruk bij PEC Zwolle. Bij de Blauwvingers speelde Hamer de afgelopen twee jaar met veel plezier. ,,Ik heb echt een hele mooie tijd gehad bij PEC Zwolle,” vertelt hij. ,,Mijn zoon Thiago is in Zwolle geboren, ik heb er fijne mensen leren kenen en persoonlijk heb ik erg veel geleerd onder de trainers die ik heb meegemaakt. Maar deze stap naar Engeland komt, voor mijn gevoel, op het juiste moment.  Alles in Engeland ademt voetbal. Er worden niet alleen veel wedstrijden gespeeld in de competitie, ook vinden er nog diverse bekertoernooien plaats. Daarnaast zitten de stadions tijdens de Kerstdagen vol, iets dat ik ook heel graag wil meemaken.”
 
Stroomversnelling
De transfer naar de club uit Birmingham komt niet geheel uit de lucht vallen. Hamer: ,,De belangstelling speelde al wat langer, maar de afgelopen weken kwam het in een stroomversnelling. Ik heb gelukkig wel de tijd gehad om de club te bestuderen en daaruit bleek dat het echt een behoorlijk grote club is. Ze speelden in het verleden ook jaren achtereen in de Premier League. De afgelopen jaren ging het wat minder, maar het afgelopen seizoen stond er een goede, jonge ploeg. Op het moment dat de coronacrisis uitbrak, stond Coventry City ruim bovenaan. Hierdoor spelen we komend seizoen in de Championship.
 
Phillip Cocu
Hamer stond de afgelopen periode niet alleen in de belangstelling van Coventry City, maar kon ook rekenen op interesse uit Frankrijk en Amerika. Zijn keuze voor The Sky Blues is een weloverwogen: ,,Ik denk dat dit voor mij weer een hele leerzame stap is. We gaan niet tegen de minste ploegen spelen. Onder meer Derby County, waar Phillip Cocu de hoofdtrainer is, is actief in de Championship. Daarnaast komen we roemruchte clubs als Swansea City, Nottingham Forest en QPR volgend seizoen ook tegen.”
 
Veel vertrouwen
Hamer reisde onlangs pas voor het eerst af naar Groot-Brittannië. ,,Dat is door de coronacrisis allemaal wat ingewikkelder geweest,” zegt de rechtspoot. ,,De gesprekken die ik heb gevoerd met manager Mark Robins (oud-speler van onder andere Manchester United, red.) en Chris Badlan (head of recruitment bij Coventry City, red.) voelden goed en ik merkte dat zij veel vertrouwen in mij hebben. Ik kijk er enorm naar uit om op dit niveau te laten zien wat ik kan.”
 

[...]

Trotse Van Ginkel tekent nieuw contract bij Chelsea Trotse Van Ginkel tekent nieuw contract bij Chelsea

by Wasserman

Friday 26 June

Marco van Ginkel heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis bij Chelsea. De 27-jarige voetballer -op dit moment revaliderend van een kruisbandblessure- verlengt zijn contract in Londen met een jaar, met een optie op nog een seizoen. ,,Ik ben er trots op dat ik, ondanks het feit dat ik er al zo’n lange tijd uit ben, mijn contract heb kunnen verlengen,” aldus Van Ginkel.

Vertrouwen
,,Dat de club opnieuw met mij door wil, geeft mij een boost,” vervolgt de oud-speler van onder meer Vitesse, AC Milan en Stoke City. ,,Er spreekt vertrouwen uit en ondanks dat ik door blessures en wat flinke tegenslagen al een tijdje langs de kant sta, ziet de club het blijkbaar in mij zitten.”

Tegenslagen
Wat Van Ginkel de afgelopen jaren qua blessures allemaal voor zijn kiezen heeft gekregen, is niet mals. Op 6 mei 2018 -een paar weken nadat de rechtspoot als PSV-aanvoerder de kampioensschaal in ontvangst had genomen- kwam de multifunctionele middenvelder voor het laatst in actie, waarna in juli van dat jaar een operatie aan zijn rechterknie volgde. Hierdoor miste Van Ginkel het seizoen 2018-2019 en door nieuwe tegenslagen kon hij pas eind vorig jaar de training hervatten.

Bijzonder feit
Van Ginkels contractverlenging levert overigens een bijzonder feit op: binnen de selectie van de The Blues is de 8-voudig Oranje-international nu één van de langstzittende spelers. ,,Azpi (aanvoerder César Azpilicueta, red.) en Lucas Piazon waren er al eerder dan ik, maar verder kom ik zo snel niet op teamgenoten die al langer bij de club zitten. Ja, je kunt wel zeggen dat dat bijzonder is.”

Juli
Van Ginkel revalideert op de KNVB Campus in Zeist. ,,Het herstel verloopt nu gelukkig voorspoedig, al heb ik de afgelopen jaren natuurlijk wel wat geduld moeten hebben,” vervolgt Van Ginkel, die in drie periodes bij PSV, als huurling, 31 doelpunten meepikte. ,,Zoals het er nu naar uit ziet zal ik in juli aansluiten bij het Onder 23-team van Chelsea, tegelijkertijd kijken we naar eventuele verhuuropties. Ik kijk er enorm naar uit om straks weer aan de slag te gaan.”

Op de foto: Marco van Ginkel samen met Karel Jansen van Wasserman
 

[...]

Maarten Stekelenburg keert terug op het oude nest Maarten Stekelenburg keert terug op het oude nest

by Wasserman

Monday 22 June

Maarten Stekelenburg keert na negen jaar buitenland terug naar Ajax. Bij de club waar hij zijn carrière in 2002 startte, ondertekent de doelman een contract voor één jaar. Stekelenburg komt over van Everton, waar hij de afgelopen vier seizoenen onder contract stond en het seizoen nog wel zal voltooien. ,,Als ik mijn carrière had kunnen uitstippelen, had ik hiervoor gekozen,” aldus de 37-jarige keeper.

Thuiskomen
Na periodes in Frankrijk, Italië en Engeland komt de 58-voudig international van het Nederlands Elftal nu dus weer ‘thuis’. ,,Het voelt inderdaad wel als thuiskomen,” vertelt Stekelenburg, die in Engeland ook uitkwam voor Fulham (2013-2014) en Southampton (2015-2016). ,,Niet alleen voor mij, maar voor mijn hele gezin na negen jaar in het buitenland. Ik ben Ajax altijd blijven volgen en wilde eigenlijk maar naar één club in Nederland terugkeren. Bij Ajax heb ik mijn jeugdopleiding grotendeels doorlopen en vele successen kunnen boeken.”

Prijzenkast
Dat de 1.97 meter lange keeper kan terugkijken op een eerdere, succesvolle periode in Amsterdam, blijkt wel uit zijn prijzenkast. Stekelenburg – die ook nog uitkwam voor AS Roma en AS Monaco – werd met Ajax tussen 2002 en 2011 twee keer kampioen, won drie keer de KNVB Beker en legde maar liefst vier keer beslag op de Johan Cruijff Schaal.

WK 2010
Een andere medaille die onderdeel uitmaakt van Stekelenburgs trofeeënkast is de zilveren medaille die hij overhield aan het WK 2010 in Zuid-Afrika. De Haarlemmer, op dat moment nog altijd speler van Ajax, blonk op dat toernooi uit in het Oranje-doel en bereikte met Nederland de finale van dat toernooi. Vier jaar eerder maakte Stekelenburg ook al een WK mee, in 2008 en 2012 ging hij met Oranje naar het EK.

Augustus
Stekelenburg zal vanaf augustus weer in Amsterdam te vinden zijn. Op 26 juli heeft de doelverdediger zijn laatste wedstrijd bij Everton op het programma staan, op het eigen Goodison Park tegen Bournemouth. ,,Eind juli zullen wij verhuizen en terugkeren naar Nederland, begin augustus beginnen de trainingen bij Ajax weer. Ik voel me topfit, dus ik kijk er naar uit.”

2020-2021
Met zijn overgang naar de Amsterdamse recordkampioen wordt Stekelenburg één van de drie keepers in de selectie van trainer Erik ten Hag. André Onana verdedigde de afgelopen seizoenen het Ajax-doel, Kjell Scherpen staat sinds het seizoen 2019-2020 onder contract bij Ajax.  

Foto: Maarten Stekelenburg in actie voor Ajax, in de gewonnen bekerfinale tegen Feyenoord in 2010
 

[...]

Emil Hansson keert definitief terug naar Nederland Emil Hansson keert definitief terug naar Nederland

by Wasserman

Wednesday 10 June

Emil Hansson zet zijn loopbaan voort bij Fortuna Sittard. De Zweedse middenvelder tekende bij de club uit Limburg een contract voor vier jaar. ,,Ik ben supergemotiveerd om na mijn vakantie in Sittard aan de slag te gaan,’’ klinkt het opgetogen.

Hannover 96
Met de overgang naar Fortuna Sittard komt er een definitief einde aan zijn avontuur bij het Duitse Hannover 96, dat hem de tweede helft van het afgelopen seizoen al verhuurde aan RKC Waalwijk. ,,Tijdens de afgelopen maanden ben ik erachter gekomen dat ik graag in Nederland voetbal,’’ aldus de 21-jarige Hansson.

Goede gesprekken
Er waren diverse clubs die belangstelling hadden voor de Zweedse jeugd-international, maar het was uiteindelijk de Limburgse club die aan het langste eind trok. ,,Fortuna gaf me het beste gevoel, zeker nadat ik enkele gesprekken had gevoerd met trainer Kevin Hofland,’’ gaat hij verder. ,,In de media lees je ook veel positieve verhalen over de club. Zij zijn ook nog steeds groeiende. Al die signalen waren voor mij voldoende om voor Fortuna Sittard te kiezen.’’

Van korte duur
Het verblijf bij Hannover 96, dat hem vorige seizoen overnam van Feyenoord, is  al met al dus van korte duur geweest. ,,Ik had het me zeker anders voorgesteld,’’ kijkt hij terug op zijn korte periode bij de club uit de 2. Bundesliga. ,,Het elftal draaide niet goed en toen eerst de toenmalige trainer Mirko Slomka, die zeker vertrouwen in mij had, werd ontslagen, en daarna ook nog de technisch directeur, werd alles anders. Met de nieuwe coach (Kenan Kocak, red.) had ik minder vaak contact.’’

Nederlandse club
Hansson zag toen de bui al hangen en vroeg zijn zaakwaarnemer Dick Tuit of er voor hem geen mogelijkheden waren om weer voor een Nederlandse club te gaan spelen. ,,En dan het liefst bij RKC. Die club kende ik, zij hadden mij gehuurd toen ik het bij Feyenoord moeilijk had. In Waalwijk had ik het seizoen daarvoor al een geweldige tijd gehad. De overgang was toen met één telefoontje naar directeur Frank van Mosselveld geregeld.’’

Nieuw avontuur
Nu volgt dus een nieuw avontuur bij Fortuna Sittard, dat het afgelopen seizoen, dat door de coronacrisis niet werd voltooid, als zestiende afsloot. Het is een uitdaging waar hij nu al met veel plezier naar uitkijkt. 
 

[...]

Stijn Schaars gaat als assistent bij PSV Onder 17 aan de slag Stijn Schaars gaat als assistent bij PSV Onder 17 aan de slag

by Wasserman

Saturday 30 May

Ruim een jaar nadat Stijn Schaars zijn carrière als profvoetballer beëindigde, gaat hij als assistent-trainer aan de slag bij PSV Onder 17. De voormalige middenvelder tekent een tweejarig contract bij de club uit Eindhoven. Op 1 juli gaat die verbintenis in. Naast zijn werk bij PSV gaat hij bij de KNVB ook de trainerscursussen III en II volgen.

 

Geen haast

,,Na een jaar volgt een evaluatie,’’ kijkt Schaars vooruit. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat hij uiteindelijk ooit hoofdtrainer wil worden. ,,Ik heb alleen helemaal geen haast. Ik vermaak me prima. Ik neem alle tijd om me goed te oriënteren.’’

 

Teamgenoot

Bij PSV Onder 17 wordt hij de assistent van Adil Ramzi. Ramzi was de afgelopen maanden, voordat de coronacrisis het betaalde voetbal stillegde, overgeheveld naar het eerste team van PSV, waar hij tijdelijk hoofdtrainer Ernest Faber terzijde stond. ,,Ik ken Adil nog uit mijn AZ-tijd. We hebben in het seizoen 2005/2006 ook nog samengespeeld,’’ laat Schaars weten.

 

De Herdgang

Het afgelopen jaar heeft de 36-jarige Schaars al veel rondgelopen op De Herdgang, het trainingscomplex van PSV. ,,Ik was daar meestal vier dagen per week aanwezig. Voor de winterstop liep ik mee met de ploeg Onder 13, na de winterstop ben ik vaker betrokken geweest bij de teams Onder 17 en 19. Dat is een behoorlijk verschil. Bij Onder 13 gaat het nog veel om het ontdekken, bij de ouderen komen er al meer details om de hoek kijken.’’

 

Nieuwe leven

Daarnaast is hij ook bezig geweest met, zoals hij het zelf omschrijft, het invullen van zijn ‘nieuwe leven’. Een leven zonder de stress die het beroep van topvoetballer met zich meebrengt. ,,Ik heb onder andere mijn eigen kinderen getraind en ik heb ook regelmatig op de tennisbaan gestaan,’’ aldus de aanstaande trainer die het de laatste weken ook druk heeft gehad met het lesgeven van drie van zijn vier zoons. ‘’De jongste is pas vier, bij hem is nog niet echt sprake van lesgeven.’’

 

International

Schaars speelde zeventien jaar betaald voetbal, van 2002 tot 2019. In die periode kwam hij uit voor Vitesse, AZ, het Portugese Sporting Lissabon, PSV en Heerenveen. Met AZ werd hij in 2009 landskampioen, met PSV won hij de titel in 2015 en 2016. Daarnaast droeg hij tussen 2006 en 2016 24 keer het shirt van Oranje.

Foto: PSV.nl
 

[...]

Remko Pasveer verlengt zijn contract bij Vitesse met een jaar Remko Pasveer verlengt zijn contract bij Vitesse met een jaar

by Wasserman

Monday 18 May

Remko Pasveer heeft zijn contract bij Vitesse verlengd. De 36-jarige doelman van de Arnhemse club tekende bij tot de zomer van 2021. Het wordt het vierde seizoen dat Pasveer onder contract staat bij Vitesse.

Dik tevreden
,,De onderhandelingen liepen al een tijdje, maar door de coronacrisis duurde het allemaal wat langer. Dat was natuurlijk ook wel logisch, de aandacht was even gevestigd op andere dingen,’’ toont de keeper alle begrip voor de merkwaardige situatie waarin beide partijen zich de afgelopen twee maanden bevonden. ,,Maar de intentie om mijn contract te verlengen is er altijd geweest. Al met al ben ik dik tevreden over de afgesloten overeenkomst.’’

Achttiende seizoen
Het wordt het achttiende seizoen dat de ervaren Pasveer betaald voetbal speelt. In 2003 begon hij bij FC Twente waarna hij ook nog onder contract stond bij Heracles Almelo, PSV en Vitesse. In de periode dat hij bij Heracles speelde (2006 tot 2014) werd hij twee seizoenen (van 2008 tot 2010) uitgeleend aan Go Ahead Eagles.

Aparte situatie
Hoe het volgend seizoen in het betaalde voetbal er uit zal zien, is nog wel even afwachten, aldus Pasveer. ,,We hebben nu een kleine twee weken getraind en vanaf woensdag hebben we vakantie, tot 27 juni. Maar dat trainen was natuurlijk ook niet zoals we gewend zijn. Je moet afstand houden en geen duels aangaan. Dat is wel een heel aparte situatie. En in de periode daarvoor was het helemaal gek. Ik heb voornamelijk wat buiten gehold. Ja, in m’n eentje, want je kon ook niks in groepjes doen. Het ging er vooral om om fit te blijven.’’

Andere voorbereiding
Bij de club uit Arnhem, die de onvoltooide competitie als zevende eindigde, zal de voorbereiding ook anders zijn. ,,Als we eind juni weer aan de slag gaan, zullen we nog lang niet te maken hebben met normale omstandigheden,’’ besluit Pasveer. ,,Meer dan acht weken voorbereiden, zonder dat je met echte wedstrijdsituaties te maken hebt, is een lange tijd. Ik denk ook wel dat die periode op een iets andere manier wordt ingevuld, waarbij af en toe wat rust wordt ingebouwd. Twee weken trainen en dan weer een paar dagen rust bijvoorbeeld. Anders ben je, bij wijze van spreken, al moe voordat het seizoen goed en wel gaat beginnen.’’

Op de foto: Remko Pasveer (links) met Vitesse's technisch directeur Johannes Spors
 

[...]

Joey Konings tekent bij De Graafschap Joey Konings tekent bij De Graafschap

by Wasserman

Wednesday 13 May

Aanvaller Joey Konings maakt de overstap naar De Graafschap. De 22-jarige spits komt over van Heracles Almelo en tekent in Doetinchem een contract voor twee seizoenen, met een optie op een derde jaar. ,,Geweldig om voor een club als De Graafschap uit te mogen komen,” aldus een blije Konings.

Popelen
Dat Konings staat te popelen om in actie te komen voor zijn nieuwe club is duidelijk. ,,Een club die zo leeft, ongeacht het niveau waarop ze actief zijn, is een echte cultclub,” vertelt de in Schaijk geboren voetballer. ,,Ik kan niet wachten op de start van het nieuwe seizoen.”

Heracles Almelo
Vorig seizoen stond Konings onder contract bij Heracles Almelo. Bij de Eredivisionist kwam de voormalig jeugdinternational in het onvoltooide, vorige seizoen tot vijftien optredens, waarin hij één keer wist te scoren en twee keer de aangever was. Konings doorliep zijn opleiding bij PSV en kwam in die jaren uit voor de Oranje-jeugdelftallen van Onder 16, 17 en 18.

Op de foto: Konings in actie voor Heracles Almelo tegen zijn nieuwe club De Graafschap
 

[...]

Richard Knopper treedt als assistent-trainer in dienst bij ADO Den Haag Richard Knopper treedt als assistent-trainer in dienst bij ADO Den Haag

by Wasserman

Wednesday 13 May

Richard Knopper heeft een 2-jarige contract bij ADO Den Haag getekend. De 42-jarige Hagenees wordt assistent-trainer van Aleksandar Rankovic.  Beiden kennen elkaar heel goed. Zij voetbalden zes jaar samen, twee seizoenen bij Vitesse en vier bij ADO Den Haag.

Sportieve uitdaging
,,Het is voor mij een mooie sportieve uitdaging om bij ADO Den Haag aan de slag te gaan,’’ aldus Knopper. ,,Dit is een prachtige kans om in het betaalde voetbal te gaan werken. Aleksandar en ik kunnen goed met elkaar opschieten. We zijn beiden duidelijk en direct en als we soms van mening verschillen dan kunnen we dat ook gewoon tegen elkaar zeggen. We wilden dus graag weer met elkaar samenwerken. Dat hebben we zo’n jaar of acht geleden namelijk ook al gedaan. Toen hadden we de Onder 19 van ADO Den Haag onder onze hoede.’’

Medewerking
Knopper stond de afgelopen vier jaar onder contract bij Ajax. Eerst was hij twee seizoenen hoofdtrainer van Onder 15 en Onder 16 en daarna fungeerde hij als assistent bij de ploeg Onder 17. Hij had nog een overeenkomst die nog een jaar doorliep, maar de Amsterdammers verleenden alle medewerking aan zijn overgang naar ADO Den Haag. ,,Ik heb heel prettig gewerkt bij Ajax. Het was ook heel fijn dat de club meewerkte aan mijn vertrek.‘’

Rode draad
Zowel ADO Den Haag als Ajax loopt als een rode draad door de carrière van Knopper, als trainer en als speler. Van 1997 tot 2002 kwam hij uit voor de club uit Amsterdam (78 duels, 25 goals) en van 2006 tot 2010 speelde hij 85 duels voor de Haagse club, waarin hij zeventien keer scoorde. Verder kwam de voormalige middenvelder nog uit voor Aris Saloniki (Griekenland), Heerenveen, Vitesse en het Indonesische PSM Makassar. 

Mooie groep
Naast Knopper worden Rick Hoogendorp en Michele Santoni de andere assistenten van Rankovick. Knopper: ,,Ook Rick ken ik erg goed. Ik denk dat we met z’n vieren een mooie groep vormen die elkaar goed zal aanvullen. Alle vier frisse trainers die ergens voor staan en resultaten willen halen.’’

Drukke tijden
De eerste taak van de trainersstaf zal het samenstellen van een goede spelersgroep zijn. ,,Het zullen drukke tijden worden,’’ aldus Knopper die op 1 juli officieel in dienst treedt bij de Haagse club. ,,Door de coronacrisis hebben we echter behoorlijk veel tijd voor een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen, wanneer dat dan ook precies van start zal gaan.’’


Trainer/Coach
2013 – 2014 ADO Den Haag O18 hoofdtrainer
2014 – 2015 ADO Den Haag O15 hoofdtrainer en assistent-trainer O19, met Aleksandar Rankovic
2015 – 2016 ADO Den Haag O17 hoofdtrainer en assistent-trainer O19 met Aleksandar Rankovic
2016 – 2017 AFC AJAX O15/O16
2017 – 2018 AFC AJAX O15/O16
2018 – 2019 AFC AJAX O17
2019 – 2020 AFC AJAX O17

Nederlands jeugdelftal
2015 – 2016 Assistent trainer Nederlands jeugdelftal O16

[...]