Bogarde klaar voor mooie weken met Oranje én Hoffenheim

by Wasserman
Monday 18 March 2019

Melayro Bogarde maakt vooralsnog een prachtig seizoen door. De pas 16-jarige verdediger plaatste zich afgelopen week met zijn club TSG 1899 Hoffenheim voor de kwartfinale van de UEFA Youth League en maakt zich momenteel op voor de laatste ronde van de EK-kwalificatie met Oranje Onder 17.

Eerste seizoen
Bogarde, die een groot deel van zijn jeugdopleiding doorliep bij Feyenoord, is bezig aan zijn eerste seizoen bij Hoffenheim. Afgelopen zomer maakte de talentvolle verdediger de overstap naar onze Oosterburen. ,,Het gaat erg goed bij Hoffenheim,” vertelt Bogarde, die zijn wedstrijden speelt in het Onder 19-team van Hoffenheim. ,,Iedereen binnen de club heeft me heel goed opgevangen en mede hierdoor heb ik het ontzettend naar mijn zin. Ik spreek al redelijk Duits en ontwikkel me goed.”

Youth League
Afgelopen dinsdag beleefde Bogarde, tot nu toe, zijn hoogtepunt bij de Bundesliga-club. Met zijn teamgenoten plaatste de verdediger, die in de wedstrijd een zeer goede indruk achterliet, zich na strafschoppen voor de kwartfinale van de UEFA Youth League. Bogarde: ,,We speelden in die achtste finale tegen Dinamo Kiev en ik stond tegen een spits die ze hadden gekocht voor 6.5 miljoen euro. Juist tegen dat soort jongens vind ik het heerlijk om mezelf te bewijzen.”

Real Madrid
Hoffenheim neemt het in de volgende ronde van het grootste Europese clubvoetbaltoernooi voor jeugdteams op tegen Real Madrid. ,,Ik verwacht dat die wedstrijd alle kanten op kan gaan, omdat we allebei veel aanvallen,” voorspelt Bogarde. ,,Het gevolg kan een open en zware wedstrijd worden. We hebben dit seizoen al bewezen van grote teams te kunnen winnen (Manchester City en Olympique Lyon, red.), dus tegen Real kan het alle kanten op. Deelnemen aan de Youth League is een prachtige ervaring, het zijn andere wedstrijden dan ik gewend was. Je speelt tegen goede spelers en tegen teams die andere systemen hanteren.”

Oranje
Vandaag is Bogarde, die een contract tot 2022 heeft in Hoffenheim, weer even terug in Nederland. De verdediger meldt zich bij Oranje Onder 17 en probeert zich met zijn teamgenoten, waaronder Steven van der Sloot en Sontje Hansen, te kwalificeren voor het EK 2019 in Ierland. ,,Ik kijk er enorm naar uit om te spelen met Oranje. We willen ons als groepshoofd kwalificeren voor het EK. Vorige maand hebben we een goede generale gehad door de Algarve Cup te winnen, die lijn willen we nu doortrekken.

Ontwikkeling
Bogarde staat dus voor een aantal mooie weken: ,,En daarin bekijk ik het van wedstrijd tot wedstrijd. In de competitie strijden we met Hoffenheim om de bovenste plekken en daarnaast willen we natuurlijk graag de halve finale van de Youth League bereiken. Met Oranje draait alles om kwalificatie en willen we in de zomer gaan voor de eindwinst. We hebben een goede ploeg en ik heb er vertrouwen in dat het mogelijk is.”


Oranje Onder 17 komt woensdag om 19.00 uur voor het eerst in actie tegen Noord-Ierland (in ’s Gravenzande). Vervolgens komt het team van coach Peter van der Veen uit teen Israël (zaterdag 23 maart om 16.00 uur in Alphen aan den Rijn) en Tsjechië (dinsdag 26 maart om 19.00 uur in ’s Gravenzande). Hoffenheim Onder 19 neemt het op 3 april, om 18.00 uur, op tegen Real Madrid in het eigen Dietmar-Hopp-Stadion.