Chris David tekent bij Cape Town City

by Wasserman
Sunday 24 February 2019

Chris David gaat de gelederen van Cape Town City versterken. De Amsterdammer, van 6 maart 1993, tekende bij de huidige nummer vier uit de hoogste Zuid-Afrikaanse divisie een contract voor de rest van dit seizoen, met een optie voor nog twee jaar. Het laatst was David actief bij FC Utrecht.

Mooie uitdaging
,,Ik ben inmiddels al weer meer dan een jaar topfit,’’ aldus David, die via de telefoon ook een goed gesprek met de oprichter van de club, John Comitis (voorheen nauw betrokken bij Ajax Cape Town), voerde. ,,Ik sta dan ook te popelen om in Zuid-Afrika aan de slag te gaan. De club heeft duidelijk te kennen gegeven mij er graag bij te willen hebben. Dat was voor mij een belangrijke reden om hier een contract te tekenen. Het is een mooie uitdaging.’’

Premier League
Nadat de in de Amsterdamse Bijlmer geboren David was verhuisd naar Enschede, werd hij in 2004 toegelaten tot de jeugdopleiding van FC Twente. In het seizoen 2011-2012 werd hij met Jong FC Twente kampioen van de Beloften Eredivisie. De speler, die op diverse posities in de aanval en op het middenveld uit de voeten kan, ging vervolgens in 2013 naar Fulham. In mei 2014 debuteerde hij in de Premier League tegen Crystal Palace. Als invaller tekende hij destijds met een schot van buiten het strafschopgebied voor de 2-2. Sinds 2015 speelde hij achtereenvolgens voor Jong FC Twente, Go Ahead Eagles en Jong FC Utrecht.

Play-offs
Op twee derde van de competitie staat de nieuwe club van David op een vierde plaats, zeven punten minder dan koploper Bidvest Wits, dat al wel een wedstrijd meer heeft afgewerkt. Kansloos op de titel is Cape Town City, waar de Nederlandse doelman Peter Leeuwenburgh vrijwel wekelijks uitblinkt, dus nog niet: ,,Ik hoop in de laatste tien wedstrijden van het seizoen mee te kunnen helpen aan het dichten van het gat op de koploper,’’ kijkt David, die in Kaapstad getraind gaat worden door oud-Ajacied Benni McCarthy, vooruit naar het verloop van de kampioensrace.

Op de foto: Chris David met Dick Tuit (Wasserman)