Damien Hertog debuteert als tijdelijke hoofdcoach bij Al-Jazira met zege

by Wasserman
Saturday 24 November 2018

Damien Hertog heeft bij Al-Jazira zijn debuut als tijdelijk hoofdcoach met een overwinning gevierd. Hij was bij de club uit Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) al werkzaam als assistent van de naar Sporting Lissabon vertrokken Marcel Keizer. Hertog is door de club gevraagd om als interim-coach op te treden tot er een nieuwe trainer is gevonden.

Uitstekend debuut
Hertog zag gisteravond zijn elftal de lastige uitwedstrijd, de derby, tegen Al Wahda in de Arabian Gulf League met 1-2 winnen. Al Wahda is de nummer vijf op de ranglijst, de club van Hertog bezet na tien wedstrijden met 22 punten de tweede plaats, twee punten achter lijstaanvoerder Al Sharjah. Vorig seizoen verloor de club van Hertog maar liefst vier keer van Al Wahda. 

Heel gedisciplineerd
Hertog kan dus terugkijken op een geslaagd optreden van zijn ploeg. ,,We hebben heel gedisciplineerd gespeeld,’’ aldus Hertog. ,,Dat moest ook wel, want onze tegenstander van gisteren is de ploeg die in deze competitie de meeste treffers heeft gemaakt. Maar we hebben ons positiespel goed uitgevoerd en waren zeer comfortabel aan de bal. Het enige minpuntje is dat we eigenlijk wel drie of vier keer hadden moeten scoren.’’

Dank aan Keizer
Al-Jazira heeft zijn vertrouwen uitgesproken in de manier van werken van Hertog en zijn staf. ,,Daarvoor moet natuurlijk zeker Marcel Keizer bedankt worden,’’ complimenteert Hertog zijn voorganger. ,,Iedereen was erg tevreden over zijn werkwijze.’’

Diverse functies
Hertog, van 3 december 1974, was als voetballer tussen 1994 en 2008 actief bij achtereenvolgens Excelsior, RBC Roosendaal, De Graafschap, opnieuw RBC en nogmaals Excelsior. Daarna was de voormalige middenvelder hoofdtrainer bij Excelsior Maassluis (2010-2011), waarna hij gedurende zeven jaar diverse functies (jeugdtrainer, hoofd jeugdopleidingen) bekleedde bij Feyenoord. Vervolgens was hij nog kortstondig assistent van Mario Been bij Apoel Nicosia voordat hij eerder dit jaar als assistent van Marcel Keizer naar Al-Jazira vertrok. 

Op de foto: Damien Hertog (rechts) al interim hoofdcoach van Al-Jazira