Esther Vergeer Chef de Mission Paralympic Team NL

by Wasserman
Tuesday 13 November 2018

Esther Vergeer zal tijdens de Paralympische Spelen van Tokio, in 2020, Chef de Mission zijn van het Nederlands Paralympisch team. De legendarische oud-sportster vertegenwoordigde de Nederlandse delegatie ook al tijdens de laatste Spelen, in het Koreaanse Pyeongyang in 2018.  

Pyeongchang 2018
Voor Vergeer worden het dus haar tweede Spelen als Chef de Mission voor TeamNL. In 2020 zal Vergeer samen met Pieter van den Hoogenband, oud-zwemkampioen, in die functie actief zijn. ,,Ik ben er supertrots op dat zowel Pieter als ik Chef de Mission zijn voor TeamNL,” vertelt Vergeer, die die rol zal bekleden voor Paralympic TeamNL.

Veelzijdige ervaring
Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF: ,, We hebben voor deze beide chefs gekozen vanwege hun grote en veelzijdige ervaring in de topsport. Zij hebben bij eerdere uitzendingen laten zien dat zij goed in staat zijn om tijdens de Spelen onze sporters optimaal te laten presteren. Ik werk al enige tijd met hen samen en neem Esther en Pieter dan ook met veel vertrouwen op in de teams voor de Europese, Olympische en Paralympische Spelen.”

Sportlegende
Esther Vergeer is één van de meest succesvolste sporters uit Nederland. In haar carrière als rolstoeltennisster bleef Vergeer maar liefst 470 wedstrijden ongeslagen en won ze in totaal zeven gouden medailles op de Paralympische Spelen. Daarnaast behaalde de Woerdense 25 titels op de vier grootste (Grand Slam) toernooien en werd ze in 2002 en 2008 onderscheiden met de internationale Laureus Award.