Fons Groenendijk blijft bij ADO Den Haag

by Wasserman
Friday 12 April 2019

Fons Groenendijk heeft zijn contract bij ADO Den Haag met twee jaar verlengd. De 54-jarige trainer is sinds februari 2017 de eindverantwoordelijke bij de club uit Den Haag en tekent nu tot de zomer van 2021. ,,We gaan er wat moois van maken,” aldus Groenendijk.

Positief
Uiteraard is Groenendijk – die als hoofdtrainer eerder werkzaam was bij Wilem II, FC Den Bosch, Jong Ajax en Excelsior – positief gestemd over zijn contractverlenging. ,,Je kijkt altijd naar het perspectief binnen een club,” vertelt de in Leiden geboren coach. ,,Daar ben ik binnen ADO positief over. Na twee jaar bij de club weet ik waar ik aan toe ben.”

Goede jaren
Groenendijk kwam dus ruim twee jaar geleden binnen bij de club, waar hij als voetballer tussen 1982 en 1987 119 competitiewedstrijden speelde. ADO, op dat moment op de zestiende plaats op de ranglijst, verloor in het eerste duel onder Groenendijks leiding bij Go Ahead Eagles, maar kende vervolgens een wonderbaarlijke ontsnapping. ,,En vorig jaar zijn we als zevende geëindigd,” aldus Groenendijk.

Huidige seizoen
,,Nu kennen we een wat moeizamer jaar,” vervolgt de coach, die als voetballer onder andere de kleuren van Ajax, Manchester City en Sparta Rotterdam verdedigde. ,,Dat is misschien ook niet zo gek na twee goede jaren. Het is zaak dat we rustig blijven en onze wedstrijden winnen.”

Plezier
Groenendijk benadrukt dat hij het naar zijn zin heeft hij de Haagse club: ,,Het is heel erg belangrijk dat je het naar je zin hebt bij een club. Dat is voor mij, bij ADO, het geval. Ik voel de steun van de mensen binnen de club en het is erg fijn werken met een goede, dynamische staf bij de selectie. Ook met de spelersgroep heb ik een prima band.”