Fons Groenendijk per direct vertrokken bij ADO Den Haag

by Wasserman
Monday 2 December 2019

Fons Groenendijk is niet langer de trainer van ADO Den Haag. De 55-jarige oefenmeester besloot gisteren, na een periode van bijna drie jaar, op te stappen bij de club uit de Hofstad. Groenendijk kende bij ADO Den Haag - waar hij ook vijf jaar als speler onder contract stond - een goede periode, maar kende dit seizoen minder succes. ,,Ik heb een geweldige tijd gehad, maar voor nu is het goed zo,” aldus Groenendijk.

 

Voorlaatste plaats

Momenteel bivakkeert ADO Den Haag op de voorlaatste plek in de Eredivisie, slechts één punt voor op hekkensluiter RKC Waalwijk. Zaterdagavond leden de Hagenaren opnieuw een pijnlijke nederlaag (4-0 tegen Heracles Almelo). ,,Ik heb vervolgens de hele nacht niet geslapen,” vertelt Groenendijk, die direct na afloop al aangaf zijn positie te heroverwegen. De prestaties zijn dit seizoen slecht en ik had niet het gevoel dat ik dit snel zou kunnen ombuigen.”

 

Toekomst van ADO Den Haag

Groenendijk vervolgt: ,,Het is drie keer gelukt om de juiste flow te vinden, maar het is erg lastig gebleken om dat als trainer een vierde keer voor elkaar te krijgen bij dezelfde club. Voor de toekomst van ADO Den Haag is het daarom goed als er iets gebeurt. Een frisse wind, met een ander gezicht voor de groep, kan wel iets doen met het team. Daarom denk ik dat dit de juiste keuze is, hoe moeilijk het ook is.”

 

Langstzittende trainer

De oud-trainer van onder andere Excelsior en Willem II vond sinds zijn komst in Den Haag overtuigend de weg omhoog. De afgelopen twee seizoenen eindigde ADO Den Haag zelfs in het linkerrijtje en deed het eenmaal mee in de play-offs om Europees voetbal. Groenendijk was de langstzittende trainer in de Eredivisie.

 

Pijn in het hart

Het is een besluit met pijn in het hart, geeft Groenendijk aan: ,,De afgelopen periode was lastig, maar ik heb een fantastische tijd gehad bij ADO Den Haag. Mij deed het ook pijn dat het slecht ging en ik snapte de fans ook. Voor mij ontbrak het perspectief enigszins. Helaas kunnen niet alle sprookjes een goed einde hebben. Het is een onvergetelijke periode geweest en daarvoor wil ik iedereen bedanken. De staf, de spelers, de rest van de collega’s en de fans. Ik hoop dat zij er samen voor kunnen zorgen dat ADO Den Haag in de Eredivisie blijft.”