Fred Grim behaalt met RKC Waalwijk de play-offs

by Wasserman
Saturday 4 May 2019

RKC Waalwijk heeft zich gisteravond gekwalificeerd voor deelname aan de play-offs van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Fred Grim won in het laatste competitieduel op eigenveld met 3-1 van FC Eindhoven, mede door twee doelpunten van smaakmaker Emil Hansson, en verzekerde zich hiermee van de achtste plaats in de eindrangschikking. ,,Ik ben heel trots op mijn spelers en de stappen die zij hebben gemaakt,” aldus coach Grim.

Hansson belangrijk
RKC Waalwijk, dat vooraf al wist dat het een goede kans had om de play-offs te halen, kende gisteravond een bliksemstart en kwam al na een minuut spelen op voorsprong. Emil Hansson, na gisteravond goed voor 12 goals en 11 assists, gooide de wedstrijd met twee, opeenvolgende doelpunten definitief in het slot, nadat FC Eindhoven één keer had gescoord.

Stappen gemaakt
,,Dit seizoen zijn er echt stappen gemaakt door de jongens,” vertelt Grim, die er in is geslaagd om van RKC een écht elftal te maken. ,,Dat resultaat dan in deelname aan de play-offs en daar ben ik trots op. Nu we daar zijn, gaan we natuurlijk voor het hoogst haalbare. Kijk naar FC Emmen vorig seizoen.”

Groei
Niet alleen op het veld, maar ook naast het veld constateert Grim groei: ,,de club is ook buiten het veld groeiende. Er wordt echt keihard gewerkt door iedereen, op en naast het veld. Dat werpt zijn vruchten af. Dat we dan nu deel kunnen nemen aan de nacompetitie, is heel erg mooi.”

N.E.C. Nijmegen
RKC Waalwijk neemt het in de eerste ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie op tegen N.E.C. Nijmegen. Op 10 mei spelen de Waalwijkers eerst uit, waarna de ploeg uit Nijmegen vier dagen later naar het Mandemakers Stadion komt.

Foto: Fred Grim in overleg met Emil Hansson, één van de steunpilaren van RKC Waalwijk