Gustavo Hamer tekent voor drie seizoenen bij Coventry City

by Wasserman
Friday 3 July 2020

Coventry City FC is de nieuwe werkgever van Gustavo Hamer. De 23-jarige middenvelder, die ook goed uit de voeten kan als rechter wingback, heeft een akkoord bereikt met de club die dit seizoen werd gekroond als kampioen van de League One. Zodoende zal Hamer komend jaar uitkomen in de Championship, het tweede niveau van Engeland. ,,Ik kijk er enorm naar uit om op dit niveau te laten zien wat ik kan,” aldus Hamer.
 
Indruk gemaakt
Hamer, die zijn opleiding genoot bij Feyenoord en in 2017 tot de selectie behoorde die kampioen van Nederland werd, maakte de afgelopen seizoenen indruk bij PEC Zwolle. Bij de Blauwvingers speelde Hamer de afgelopen twee jaar met veel plezier. ,,Ik heb echt een hele mooie tijd gehad bij PEC Zwolle,” vertelt hij. ,,Mijn zoon Thiago is in Zwolle geboren, ik heb er fijne mensen leren kenen en persoonlijk heb ik erg veel geleerd onder de trainers die ik heb meegemaakt. Maar deze stap naar Engeland komt, voor mijn gevoel, op het juiste moment.  Alles in Engeland ademt voetbal. Er worden niet alleen veel wedstrijden gespeeld in de competitie, ook vinden er nog diverse bekertoernooien plaats. Daarnaast zitten de stadions tijdens de Kerstdagen vol, iets dat ik ook heel graag wil meemaken.”
 
Stroomversnelling
De transfer naar de club uit Birmingham komt niet geheel uit de lucht vallen. Hamer: ,,De belangstelling speelde al wat langer, maar de afgelopen weken kwam het in een stroomversnelling. Ik heb gelukkig wel de tijd gehad om de club te bestuderen en daaruit bleek dat het echt een behoorlijk grote club is. Ze speelden in het verleden ook jaren achtereen in de Premier League. De afgelopen jaren ging het wat minder, maar het afgelopen seizoen stond er een goede, jonge ploeg. Op het moment dat de coronacrisis uitbrak, stond Coventry City ruim bovenaan. Hierdoor spelen we komend seizoen in de Championship.
 
Phillip Cocu
Hamer stond de afgelopen periode niet alleen in de belangstelling van Coventry City, maar kon ook rekenen op interesse uit Frankrijk en Amerika. Zijn keuze voor The Sky Blues is een weloverwogen: ,,Ik denk dat dit voor mij weer een hele leerzame stap is. We gaan niet tegen de minste ploegen spelen. Onder meer Derby County, waar Phillip Cocu de hoofdtrainer is, is actief in de Championship. Daarnaast komen we roemruchte clubs als Swansea City, Nottingham Forest en QPR volgend seizoen ook tegen.”
 
Veel vertrouwen
Hamer reisde onlangs pas voor het eerst af naar Groot-Brittannië. ,,Dat is door de coronacrisis allemaal wat ingewikkelder geweest,” zegt de rechtspoot. ,,De gesprekken die ik heb gevoerd met manager Mark Robins (oud-speler van onder andere Manchester United, red.) en Chris Badlan (head of recruitment bij Coventry City, red.) voelden goed en ik merkte dat zij veel vertrouwen in mij hebben. Ik kijk er enorm naar uit om op dit niveau te laten zien wat ik kan.”