Jordan Larsson maakt droomtransfer naar Spartak Moskou

by Wasserman
Friday 2 August 2019

Jordan Larsson heeft zijn handtekening gezet onder een 4-jarig contract bij Spartak Moskou. De 22-jarige Zweed speelde sinds 2018 in zijn vaderland voor IFK Norrköping, waar hij de afgelopen periode aan de lopende band scoorde. Eerder kwam de aanvaller uit voor Högaborgs BK, Helsingborgs IF en NEC Nijmegen.

Topscorer
Larsson, die in januari 2018 zijn debuut maakte voor het Zweedse nationale elftal, kwam de afgelopen maanden dus makkelijk tot scoren. In de 16 wedstrijden die hij voor zijn club Norrköping speelde, trof hij 11 keer doel. Daarmee is de in Rotterdam geboren spits op dit moment nog topscorer van de Allsvenskan, de hoogste divisie in Zweden.

Transfer
De kans dat Larsson – die in de jeugdopleidingen van Feyenoord, FC Barcelona en Celtic (de clubs waar zijn vader Henrik in die jaren voor uitkwam) speelde – topscorer van die divisie blijft, is met zijn transfer naar Rusland natuurlijk nihil.

Succesvolste club
Overigens komt Larsson, die vandaag al meetrainde met de selectie, binnen bij een club die zich de succesvolste van het land mag noemen. Spartak Moskou werd in totaal tien keer kampioen van Rusland en won in de tijd van de Sovjet-Unie twaalf keer de landstitel. Spartak, dat afgelopen week ook Duitser André Schürrle presenteerde, speelt in de Otkritie Arena, waar plaats is voor zo’n 45.500 toeschouwers.

Nummer 23
Larsson, die in totaal twee interlands voor Zweden achter zijn naam heeft staan, zal bij Spartak Moskou gaan spelen met rugnummer 23. Dat is geen toeval, want de aanvaller, die met het Olympisch Elftal van Zweden deelnam aan de Spelen van 2016, werd door zijn ouders vernoemd naar basketballer Michael Jordan. De Amerikaanse sportlegende verwierf bekendheid met hetzelfde rugnummer.

Premjer Liga
Momenteel is de competitie in Rusland, de Premjer Liga, al begonnen. Spartak Moskou staat nu drie wedstrijden op de tiende plaats, nadat het gelijkspeelde, verloor en won. Het gat tot koploper Zenit is hierdoor vijf punten.

Foto: Spartak Moskou