Paul Gladon per direct weg bij Wolverhampton Wanderers

by Wasserman
Friday 11 January 2019

De wegen van aanvaller Paul Gladon en Wolverhampton Wanderers scheiden per direct. De 26-jarige voetballer tekende in de zomer van 2016 een contract bij de Engelse club, die momenteel uitkomt in de Premier League. Aan het einde van het huidige seizoen zou Gladon, die de eerste seizoenshelft op huurbasis uitkwam voor Sint-Truiden en bij die club eveneens vertrekt, uit zijn contract lopen. Aan de samenwerking komt dus nu een vroegtijdig einde.

Mogelijkheden
,,In alle eerlijkheid: het had voor mij niet zoveel zin om na de winterstop terug te keren bij de Wolves,” vertelt Gladon, die in de tweede seizoenshelft niet meer zal uitkomen voor Sint-Truiden. ,,De club doet het enorm goed in de Premier League en het was voor mij hartstikke moeilijk geworden om daar een rol in te spelen. Ik denk dat dit de beste oplossing is, het biedt bovendien mogelijkheden richting andere clubs.”

Sint-Truiden
Gladon kwam het eerste deel van het seizoen 2018-2019 dus ook al niet uit voor de Wolves. ,,Ik was verhuurd aan Sint-Truiden, waar ik op de laatste dag van de transfermarkt binnenkwam. De club had op dat moment al zo’n zes wedstrijden gespeeld en hebben het afgelopen halfjaar gewoon goed gepresteerd. Voor de trainer (Marc Brys, red.) was er logischerwijs ook geen reden om te wisselen. Pech, al waren er wel momenten waarop, en dat heeft de trainer toegegeven, ik meer verdiende,” aldus Gladon.

Wolverhampton Wanderers
De transfervrije Gladon – die in Nederland onder meer speelde voor Sparta Rotterdam, FC Dordrecht en Heracles Almelo – kwam gedurende zijn periode in Wolverhampton tot drie officiële optredens in de hoofdmacht. Desondanks kijkt de centrumspits trots terug op zijn periode in Engeland: ,,Ik ben trots dat ik voor Wolverhampton Wanderers heb mogen spelen. Een prachtige club, met een schitterend stadion. Voetbal leeft in Engeland enorm en daar heb ik onderdeel van mogen uitmaken.”

Topfit
Voor Gladon, die in zijn carrière goed was voor 84 doelpunten in 215 officiële wedstrijden, is het nu de vraag waar hij straks actief is. Gladon: ,,Ik ben fitter dan ooit, bij Sint-Truiden trainden we hard. Dat is natuurlijk positief, want ik kan gelijk starten. Ik sta voor alles open. Nederland zou mooi zijn, maar een andere club in het buitenland kan dat natuurlijk eveneens zijn. Ik ga nu met mijn agent (Chiel Dekker, red.) op zoek naar een club waar ik lekker weer kan voetballen, want daar kijk ik echt naar uit."