Pelle Clement tekent tot 2021 bij PEC Zwolle

by Wasserman
Thursday 3 January 2019

PEC Zwolle heeft zich per direct verzekerd van de diensten van Pelle Clement. De 22-jarige aanvaller komt over van het Engelse Reading FC, waar hij sinds de zomer van 2017 onder contract stond. In Zwolle wordt Clement herenigd met coach Jaap Stam, waar hij in het verleden mee werkte bij Jong Ajax en Reading.

Terugkeer
Met zijn overgang naar PEC Zwolle, dat momenteel onderin de Eredivisie bivakkeert, sluit Clement een periode van anderhalf jaar in Engeland af. ,,Een tijd waar ik met gemengde gevoelens op terugkijk,’’ zegt Clement. ,,Ik had het graag anders zien lopen, maar heb desondanks veel geleerd. De trainer wilde graag met mij werken, maar persoonlijk weet ik dat ik met deze overstap het plezier in het spelletje weer maximaal terug krijg.”

Stam en Nijkamp
Clement, die in de hoofdstad van Overijssel teamgenoot wordt van onder meer Gustavo Hamer en Zian Flemming, staat dus ook voor een hereniging met Jaap Stam. De wereldverdediger van weleer werd eind december aangesteld als nieuwe oefenmeester van PEC Zwolle. ,,De band met de trainer is altijd goed geweest,” vertelt Clement, die het Oranje-shirt droeg voor Nederland Onder 18, 20 en 21. ,,Daarnaast raakte ik erg enthousiast van het gesprek dat ik had met Gerard Nijkamp (technisch directeur PEC Zwolle, red.). Ik heb hem ook al gesproken toen John van ’t Schip nog trainer was.‘’

Verwachtingen
De creatieve middenvelder uit Amsterdam, die in Engeland tot 29 officiële optredens kwam in onder meer de Championship en de FA Cup, heeft zin om te starten bij zijn nieuwe club. ,,Natuurlijk kijk ik er naar uit om morgen met die andere jongens op het veld te staan,” aldus Clement, die voor Ajax officiële duels speelde in zowel de Eredvisie (tegen N.E.C.) als KNVB Beker (tegen Kozakken Boys) en twee keer scoorde.

Trainingskamp in Spanje
Clement vliegt vanmiddag (donderdagmiddag) vanuit Londen naar Spanje, waar hij aansluit bij de selectie van PEC Zwolle. In Mijas bereiden Stam en zijn spelers zich voor voor de tweede seizoenshelft. Op 19 januari starten de Zwollenaren met een thuisduel tegen Feyenoord, waarna zij een week later op bezoek gaan bij Heracles Almelo.

Foto (Pro Shots): Pelle Clement in actie namens Jong Oranje