Peter Leeuwenburgh verlengt contract bij Cape Town City tot 2023

by Wasserman
Friday 18 October 2019

Peter Leeuwenburgh heeft zijn contract bij Cape Town City FC verlengd tot de zomer van 2023. Het huidige contract van de doelman liep nog anderhalf jaar door, maar omdat de club zeer tevreden is over zijn prestaties werd besloten de verbintenis tussentijds open te breken en te verlengen.

Langer verblijf
De 1.96 meter lange goalie heeft nu een aanzienlijk verbeterd contact ondertekend. ,,Ik ben heel blij dat ik mij langer aan Cape Town City FC heb kunnen verbinden. Toen ik besloot naar Zuid-Afrika te gaan had ik nog geen goed beeld van het voetbal hier. Ik ben er inmiddels achter gekomen dat het niveau goed is. Daardoor kan ik me ook goed ontwikkelen, als voetballer én als mens.’’

Makkelijke keuze
Leeuwenburgh heeft het enorm naar zijn zin in Zuid-Afrika. ,,Ik voel me op dit moment heel goed thuis in Kaapstad, en ook bij deze club,’’ toont hij zich een tevreden mens. ,,Ik geloof in de visie van Cape Town City, dus was het voor mij geen moeilijke keuze om in te gaan op het voorstel om mijn contract te verlengen.’’ Leeuwenburg, van 23 maart 1994, tekende in juli 2018 voor Cape Town City. Daarvoor speelde hij, op een korte verhuurperiode aan FC Dordrecht na, veertien jaar bij Ajax.  

Beste speler
In zijn eerste seizoen in Zuid-Afrika maakte hij al veel indruk. Hij werd meteen genomineerd voor twee prijzen, die van beste doelman en die van beste speler van het nationale bekertoernooi. Uiteindelijk werd hij verkozen tot beste speler van de Zuid-Afrikaanse bekercompetitie. In de finale van dat toernooi groeide hij uit tot man van de wedstrijd door twee penalty’s te stoppen. Vooral dankzij de keeper won Cape Town City, dat gecoacht wordt door ex-Ajacied Benni McCarthy, de Zuid-Afrikaanse cup.

Op de foto: Peter Leeuwenburgh is het stralende middelpunt na zijn contractondertekening. Links: moeder Anne-Marie, rechts: eigenaar John Comitis