Phillip Cocu tekent voor vier jaar bij Derby County

by Wasserman
Friday 5 July 2019

Phillip Cocu zet zijn trainersloopbaan voort bij Derby County. De coach die eerder PSV (2013-2018) en het Turkse Fenerbahce onder zijn hoede had, tekent een contract voor vier jaar bij de club die afgelopen seizoen in de play-offs net promotie naar de Premier League misliep. De coach wordt de opvolger van de Engelsman Frank Lampard.

Technische staf
Cocu neemt Chris van der Weerden mee als zijn assistent. Van der Weerden was ook al in die functie actief bij PSV en Fenerbahce. Daarnaast zal ook Twan Scheepers, die de afgelopen zes jaar assistent was bij Jong PSV, deel uitmaken van de technische staf van Derby County, dat zo snel mogelijk wil promoveren naar de hoogste afdeling.

Geweldige club
,,Derby County is een geweldige club, met veel uitstraling en een rijke historie. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn staf aan de slag te gaan bij deze mooie club,’’ aldus de coach die in het verleden 101 maal uitkwam voor het Nederlands Elftal en die als speler grote successen vierde bij PSV en Barcelona. Daarvoor kwam hij uit voor AZ en Vitesse. 

Prachtige uitdaging
Voor Cocu (48) is Derby County dus een prachtige uitdaging. De club snakt al lang (elf jaar) naar promotie naar de Premier League. Afgelopen seizoen was dat bijna gelukt. De ploeg, die in de Championship op de zesde plaats eindigde, schakelde in de eerste play-offronde voor promotie naar de Premier League Leeds United uit. De allesbeslissende wedstrijd tegen Aston Villa werd echter met 2-1 verloren.

Buitenlandse avontuur
Naast Van der Weerden, die al jaren de assistent van Cocu is, wordt ook Scheepers toegevoegd aan de technische staf. De 47-jarige Scheepers was dertien werkzaam bij PSV en begint nu aan zijn eerste buitenlandse avontuur. ,,Het is de afgelopen dagen allemaal heel snel gegaan,’’ laat Scheepers weten. ,,PSV heeft mij alle medewerking verleend en daar ben ik erg blij om. Ik heb zin om met Phillip en Chris aan deze nieuwe uitdaging te beginnen bij een club die een prachtige historie heeft en hunkert naar nieuwe successen.’’

Foto: Pro Shots