RKC Waalwijk huurt Dylan Vente van Feyenoord

by Wasserman
Friday 23 August 2019

Dylan Vente speelt de rest van het seizoen voor RKC Waalwijk. De 20-jarige aanvaller wordt door de promovendus uit Noord-Brabant voor één seizoen gehuurd van Feyenoord. De centrumspits staat nog tot 2022 onder contract bij de club uit Rotterdam-Zuid. ,,Ik ben blij dat ik nu duidelijkheid heb en bij RKC aan de slag kan gaan,” aldus Vente.

 

In een stroomversnelling

,,Ik wist lange tijd niet of ik verhuurd mocht worden, maar gistermiddag kreeg ik de bevestiging van Feyenoord,” vertelt Vente, die de tijdelijke overgang dus opeens in een stroomversnelling zag komen. ,,Vanmorgen (vrijdagochtend, red.) rond 8 uur ben ik gekeurd en straks zal ik ook direct meetrainen met de selectie.”

 

Belangstelling

Vente, die in september 2017 officieel debuteerde in de hoofdmacht van Feyenoord tijdens het Champions League-duel tegen Manchester City, kon de afgelopen periode van belangstelling van een paar clubs genieten. Vente: ,,Ik heb begrepen dat er meerdere clubs waren die mij wilden huren. RKC toonde al wat langer belangstelling en was er ook als de kippen bij toen ik daadwerkelijk gehuurd kon worden. Daaruit blijkt dat ze vertrouwen in mij hebben en dat is natuurlijk fijn.”

 

Emil Hansson

De manier waarop RKC Waalwijk speelt, spreekt Vente – die dit seizoen in het openingstreffen tegen Sparta in actie kwam namens Feyenoord, maar vervolgens moest toekijken vanwege een blessure – aan: ,,Vorig seizoen ben ik al een keer gaan kijken toen Emil Hansson, een vriend van mij, er nog speelde. Daarnaast was de ontknoping van de play-offs natuurlijk geweldig om te zien. RKC maakte echt indruk op mij vanwege de manier van spelen en de veerkracht die het toonde.”

 

Grim

Vente gaat in Waalwijk werken met trainer Fred Grim, die de vorig jaar al aan het roer stond en de club dus liet promoveren. ,,Met hem heb ik prettig gesprek gehad,” vevolgt Vente. ,,En dat heeft voor mij de keuze nog wat gemakkelijker gemaakt. Ik ben blij dat ik nu duidelijkheid heb en ik denk dat ik met RKC de juiste keuze heb gemaakt. De club zit in de lift en de faciliteiten zijn ook uitstekend. Ik kijk er naar uit om straks bij de seletcie aan te sluiten.”

 

Oranje Onder 20

Naast RKC Waalwijk zal Vente zich deze weken ook richten op Oranje Onder 20. De aanvaller zit in de voorlopige selectie van bondscoach Bert Konterman en speelt begin september twee mooie interlands. Op 5 september treedt Oranje aan tegen Engeland, waarna drie dagen later Duitsland wacht.