Stanley Brard is terug bij Feyenoord als hoofd jeugdopleiding

by Wasserman
Thursday 27 December 2018

Stanley Brard is terug van weggeweest als hoofd jeugdopleiding van Feyenoord. Vanaf 2005 was hij al acht jaar werkzaam als hoofd van de Feyenoord Academy, maar in 2013 koos de ex-speler van Feyenoord en RKC voor een buitenlands avontuur. Eerst werkte hij bij Qabala FC in Azerbeidzjan en daarna bij het Japanse Nagoya Grampus Eight.

Spelers klaarstomen
,,Ik heb er ontzettend veel zin in,’’ laat Brard weten nadat bekend was geworden dat hij zijn oude functie weer zou oppakken. ,,Doordat ik nog veel mensen ken bij Feyenoord, weet ik precies waar ik kom te werken. Ik ben Feyenoord, en zeker de jeugdopleiding, altijd blijven volgen. Met de ervaren trainers en oud-spelers gaan we er de komende jaren alles aan doen om nog meer spelers klaar te stomen voor Feyenoord 1.’’

Beste jeugdopleiding
 In de eerdere periode dat de nu 60-jarige Brard werkzaam was bij de Feyenoord Academy werd deze maar liefst vier keer op rij verkozen tot de beste jeugdopleiding van Nederland. Onder anderen Tonny Vilhena, Jordy Clasie, Georgino Wijnaldum, Stefan de Vrij en Bruno Martens Indi braken door bij de Rotterdammers.

Goede herinneringen
Vanaf 2011 werkte de in Den Haag geboren Brard al samen met Martin van Geel. De technisch directeur bewaart goede herinneringen aan die tijd. ,,Stan liet toen al zien in staat te zijn met visie een koers uit te zetten en een goed team te smeden van trainers met verschillende achtergronden,’’ aldus Van Geel. ,,Veel van deze mensen ziet hij terug op Varkenoord. Ook heeft hij in de afgelopen jaren nog meer ervaring opgedaan, dus ik heb veel vertrouwen in hem en kijk uit naar een hernieuwde samenwerking.’’

Kampioen
Brard voetbalde tien seizoenen bij Feyenoord, van 1976 tot en met 1986. In 1984, het seizoen waarin Johan Cruijff het shirt van de Rotterdammers droeg, werd hij kampioen. In totaal speelde hij 2015 wedstrijden voor Feyenoord. In 1986 vertrok hij naar RKC, waar hij in zeven jaar tot 184 ontmoetingen kwam.

Foto: ©Pro Shots