Talent Verschaeren voelt vertrouwen bij Anderlecht

by Wasserman
Thursday 4 April 2019

De ontwikkelingen in de nog prille carrière van Yari Verschaeren volgen elkaar in een rap tempo op. De talentvolle middenvelder debuteerde dit seizoen in de hoofdmacht van RSC Anderlecht, maakte in januari zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht en zette afgelopen vrijdag zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2022 aan de Belgische topclub verbindt. ,,Ik voel dat Anderlecht heel veel vertrouwen in mij heeft,” aldus Verschaeren.

Debuut
In november van het vorige jaar stond Yari Verschaeren daar opeens. Op 25 november startte de creatieve middenvelder in de basisformatie van Anderlecht en maakte hij zijn officiële debuut. ,,Het is sinds die tijd snel gegaan,” weet Verschaeren. ,,Maar dat heeft me misschien ook veel meer bijgeleerd. Zo heb ik opgemerkt dat ik tactisch stappen heb gemaakt. Door dagelijks te trainen met oudere spelers, waar de focus nog meer op tactiek ligt, bijvoorbeeld.”

Beloning
Dat Verschaeren - uitkomend voor het Belgisch nationale elftal Onder 19 - vertrouwen krijgt bij zijn club Anderlecht, kwam afgelopen vrijdag tot uiting. In het bijzijn van zijn ouders en begeleiders Andres Dendoncker en Joost Ebergen, tekende Verschaeren een nieuw contract bij de 34-voudig landskampioen uit Brussel. ,,Dat voelde inderdaad als een beloning en geeft me een heel fijn gevoel,” aldus Verschaeren.

Presteren en genieten
Op de korte termijn hoopt Verschaeren uiteraard van waarde te zijn voor zijn elftal. Verschaeren: ,,Ik wil proberen zo te blijven presteren als ik de voorbije periode heb gedaan. Met het team zoveel mogelijk punten pakken in de play-offs en zo hoog mogelijk te eindigen zijn de doelen. Daarbij wil ik ook genieten van mijn eerste play-offs. Mocht het dit jaar niet lukken om een prijs te pakken, is dat uiteraard volgend jaar het doel.”

Wasserman
Sinds kort is Verschaeren, die op 12 juli 18 jaar oud wordt, dus aangesloten bij Wasserman. ,,De contacten met mijn agenten verlopen zeer goed. Ze helpen me heel veel, niet alleen om te onderhandelen over een goed contract, maar ook op het gebied van school en alles buiten het voetbal om. Ze staan altijd achter mij,” besluit Verschaeren.