Trotse Van Ginkel tekent nieuw contract bij Chelsea

by Wasserman
Friday 26 June 2020

Marco van Ginkel heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis bij Chelsea. De 27-jarige voetballer -op dit moment revaliderend van een kruisbandblessure- verlengt zijn contract in Londen met een jaar, met een optie op nog een seizoen. ,,Ik ben er trots op dat ik, ondanks het feit dat ik er al zo’n lange tijd uit ben, mijn contract heb kunnen verlengen,” aldus Van Ginkel.

Vertrouwen
,,Dat de club opnieuw met mij door wil, geeft mij een boost,” vervolgt de oud-speler van onder meer Vitesse, AC Milan en Stoke City. ,,Er spreekt vertrouwen uit en ondanks dat ik door blessures en wat flinke tegenslagen al een tijdje langs de kant sta, ziet de club het blijkbaar in mij zitten.”

Tegenslagen
Wat Van Ginkel de afgelopen jaren qua blessures allemaal voor zijn kiezen heeft gekregen, is niet mals. Op 6 mei 2018 -een paar weken nadat de rechtspoot als PSV-aanvoerder de kampioensschaal in ontvangst had genomen- kwam de multifunctionele middenvelder voor het laatst in actie, waarna in juli van dat jaar een operatie aan zijn rechterknie volgde. Hierdoor miste Van Ginkel het seizoen 2018-2019 en door nieuwe tegenslagen kon hij pas eind vorig jaar de training hervatten.

Bijzonder feit
Van Ginkels contractverlenging levert overigens een bijzonder feit op: binnen de selectie van de The Blues is de 8-voudig Oranje-international nu één van de langstzittende spelers. ,,Azpi (aanvoerder César Azpilicueta, red.) en Lucas Piazon waren er al eerder dan ik, maar verder kom ik zo snel niet op teamgenoten die al langer bij de club zitten. Ja, je kunt wel zeggen dat dat bijzonder is.”

Juli
Van Ginkel revalideert op de KNVB Campus in Zeist. ,,Het herstel verloopt nu gelukkig voorspoedig, al heb ik de afgelopen jaren natuurlijk wel wat geduld moeten hebben,” vervolgt Van Ginkel, die in drie periodes bij PSV, als huurling, 31 doelpunten meepikte. ,,Zoals het er nu naar uit ziet zal ik in juli aansluiten bij het Onder 23-team van Chelsea, tegelijkertijd kijken we naar eventuele verhuuropties. Ik kijk er enorm naar uit om straks weer aan de slag te gaan.”

Op de foto: Marco van Ginkel samen met Karel Jansen van Wasserman