Vizier van PSV-aanvaller Iggy Houben nu al gericht op landskampioenschap

by Wasserman
Friday 14 August 2020

Iggy Houben startte twee weken geleden aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De talentvolle buitenspeler van PSV, die zich onlangs aansloot bij Wasserman, stelde zichzelf daarbij direct een duidelijk doel: kampioen worden met het Onder 17-elftal van de Eindhovenaren. ,,Het kampioenschap is datgene waar ik nu al mee bezig ben in mijn hoofd,” aldus Houben.

Weer op het veld
Voor Houben was de afgelopen voetbaljaargang, net als voor de rest van de voetbalwereld, een bijzonder jaar. De competitie met PSV Onder 17 werd abrupt gestopt vanwege de coronacrisis. Desondanks kwam Houben in 22 officiële wedstrijden tot tien doelpunten en acht assists. ,,Maar dat het seizoen opeens stopgezet werd, voelde wel een beetje raar,” aldus de 15-jarige aanvaller.

Gretig
Misschien wel om die reden kijkt Houben – goed voor 14 interlands (en drie doelpunten en zes assists) in verschillende jeugdelftallen van Oranje – uit naar de start van het nieuwe voetbalseizoen. ,,Het kampioenschap staat echt op plaats één voor mij,” vertelt de gretige linkspoot. ,,Daarnaast wil ik belangrijk zijn voor het team met veel goals en assists.”

Wasserman
Sinds kort laat Houben, die bij voorkeur op de rechtsbuitenpositie speelt, zich begeleiden door Wasserman Netherlands. Houben: ,,Vanaf het begin heb ik een goed gevoel bij Wasserman. De manier waarop voetballers begeleid worden spreekt mij aan.”