Wegen FC Utrecht en Dick Advocaat scheiden na dit seizoen

by Wasserman
Thursday 10 January 2019

Dick Advocaat stopt na het huidige seizoen als hoofdtrainer van FC Utrecht. In goed overleg is besloten om de samenwerking tussen de club en trainer geen vervolg te geven. Advocaat, die als trainer sinds 1981 onder andere hoofdverantwoordelijke was bij PSV, Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg en Fenerbahçe, bereidt zich op dit moment in Spanje met zijn team voor op de tweede seizoenshelft.

Goed gesprek
,,Ik heb met Frans van Seumeren en Jordy Zuidam een gesprek gehad,” legt hoofdtrainer Dick Advocaat uit. ,,De club heeft aan mij gevraagd of ik nog door wil gaan als hoofdtrainer, maar ik heb aangegeven dat het voor FC Utrecht beter zou zijn als de club kiest voor een langetermijnstrategie.”

Toekomst
“Verder weet ik nog niet precies wat ik in de toekomst ga doen," vervolgt Advocaat, die als bondscoach onder meer Nederland, Rusland, Zuid-Korea en Servië onder zijn hoede had. ,,Daar wil ik in april of mei, nadat ik de klus bij FC Utrecht heb geklaard, over na gaan denken”, aldus Advocaat.

Play-offs
Advocaat: ,,Ik zal mijn uiterste best doen om met FC Utrecht de play-offs voor Europees voetbal te halen, met als ultieme doel Europees voetbal. Tot nu toe heb ik het bijzonder naar mijn zin bij FC Utrecht en ik vind het een fantastische club.” 

FC Utrecht respecteert de keuze van Dick Advocaat en is hem ontzettend dankbaar voor wat hij tot nu toe voor de club heeft betekend. De club heeft vertrouwen in een succesvolle tweede seizoenshelft.

Foto (Pro Shots): Dick Advocaat op het trainingsveld in het Spaanse La Manga