Yari Verschaeren Belgisch Belofte van het Jaar

by Wasserman
Thursday 16 January 2020

Yari Verschaeren is gisteravond (woensdag) opnieuw in de prijzen gevallen. Het Belgische megatalent werd eerder al uitgeroepen tot ‘Jonge Profvoetballer van het Jaar’ en ‘Sportbelofte van het Jaar’ en kreeg op het Belgisch Gala van de Gouden Schoen ook nog eens de trofee voor Belofte van het Jaar. ,,Ik ben ongelofelijk blij met deze prijs,” aldus de 18-jarige middenvelder.

 

Bekroning

Voor Verschaeren – momenteel herstellende van een enkelblessure – is de derde uitverkiezing in successie een bekroning op een mooi jaar. In 2019 debuteerde Verschaeren in het Belgisch nationaal team, waarna hij in zijn tweede wedstrijd voor De Rode Duivels ook nog eens het net wist te vinden.

 

Dankbaar

,,Het is een fantastisch jaar geweest voor mij,” spreekt Verschaeren, die zich niet veel later dankbaar toonde: ,,Ik heb veel bereikt en ik ben nog jong. Daarvoor wil ik heel wat mensen bedanken, die ervoor gezorgd hebben dat ik hier kan staan. Mijn ouders, mijn vriendin. Maar ook de club, het bestuur en mijn teamgenoten.”

 

Revalidatie

De komende weken zal de kersverse Belofte van het Jaar van de Jupiler Pro League nog niet in actie komen voor zijn club Anderlecht. Verschaeren liep in december, in het competitieduel tegen Standaard, een flinke enkelblessure op.

 

Op de foto: Yari Verschaeren (links) met Andres Dendoncker (Wasserman Netherlands)